Hoppa till innehåll
Teknia Vimmerby AB logotyp

Vi söker nu en automationselektriker till Teknia Vimmerby

Publiceringsdatum
02 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi söker nu en automationselektriker till Teknia Vimmerby.

Det huvudsakliga uppdraget är att utföra förebyggande och avhjälpande underhåll och därmed säkerställa att produktion får en hög tillgänglighet i sin anläggning och kan genomföra leverans enligt avtal till våra kunder.

Arbetsuppgifter
 • Programmering och hantering av företagets automation.
 • Drivande i utvecklingen av styr och reglerteknik inom företaget.
 • Arbetar för optimal drift med avseende på tillgänglighet, kostnadseffektivitet så att kvalitet och kvantitet kan upprätthållas.
 • Deltar i projektverksamhet.
 • Deltar i underhållsaktiviteter inom funktionsområdet.
 • Programmering av ABB & Fanuc robotar, saknar du kompetensen idag kan vi erbjuda den i form av utbildningar.
Arbetstider

Dagtid (Med reservation för ändringar).

Om dig
 • Du har utbildning som automationselektriker/serviceelektriker eller likvärdig erfarenhet.
 • Erfarenhet inom automation, gärna med nyare och äldre PLC.
 • Tidigare erfarenhet av underhåll av maskiner, där tungt underhåll är meriterande samt elsäkerhetsutbildning, traversutbildning, truckkort och skyliftutbildning.
 • Du är flexibel, serviceinriktad, ordningsam och noggrann och inser vikten av gruppens samlade insats.
 • Du har ett starkt säkerhetstänkande och sätter alltid säkerheten först, både för dig och dina kollegor.
 • Meriterande om du har grundläggande kompetens inom hydraulik.
 • Det är ett krav att du har god muntlig och skriftlig förmåga i svenska och engelska eftersom du kommer att kommunicera med flera funktioner inom företaget och måste klara av att läsa instruktioner och dokumentera avvikelser.
 • Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du äger stort personligt driv, är noggrann och är ansvarskännande.
 • Givetvis är du serviceinriktad samt har lätt för att kommunicera med andra personer.
 • Du innehar även B-körkort.
Är det dig vi söker? Tveka inte - sök tjänsten idag!

Vi tillämpar löpande intervjuer så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Välkommen snarast med din ansökan!

Frågor om tjänsten?

I denna rekrytering samarbetar vi med Lernia Bemanning & Rekrytering. Kontakta dem via bemanning.vimmerby@lernia.se vid frågor om tjänsten. Ansökningar mottages endast via annons.

Vad kan vi erbjuda

Vi på Teknia är stolta över vårt företag. Vi jobbar ständigt efter att utveckla vår produktion och medarbetare, där mångfald är en självklar del i vardagen. Framför allt erbjuder vi trevliga kollegor på Teknia Vimmerby!

Om Teknia Vimmerby AB

Teknia Vimmerby, tidigare Svensk Tryckgjutning AB (STG) startade i Rosenfors, Hultsfreds kommun, 1967. Två år senare flyttades verksamheten till Vimmerby. Företagets viktigaste produkt blev snart detaljer till säkerhetsbälten. Just detaljer för bilindustrin hör fortfarande till den huvudsakliga tillverkningen.

Bland våra kunder kan nämnas Mercedes-Benz, Emerson, ABB, HUF och Bosch.

Företaget har gått stadigt framåt, allt sedan starten, och fortsätter att utvecklas positivt. År 1995 kunde en helt ny fabrik invigas, speciellt ritad och byggd för att passa STG:s verksamhet. Fabriken påminner inte mycket om traditionella gjuterier. Byggnaden rymmer ett fullt modernt gjuteri, verkstads- och bearbetningslokaler, samt en kontorsdel.

Sven Hjelte grundade Svensk Tryckgjutning och 1998 tog sonen Peter över ledarskapet. Sedan våren 2023 tillhör nu Svensk Tryckgjutning den internationella koncernen Teknia Manufacturing group som är specialiserade på metall- och plastkomponenter baserat på ett brett spektrum av teknologier. Teknia Vimmerby AB tillverkar produkter inom deras spetskompetensområde- komplexa pressgjutna komponenter till bilar, transportindustrin och elektronikutrustning.

Teknia Vimmerby har ca 100 anställda

Om Lernia

Forma framtiden med oss! Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se.
Teknia Vimmerby AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.