Hoppa till innehåll
ROL Group AB logotyp

Global Operations Controller

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Magnus Ryberg
Telefon
Ansök nu
Om Rollen

Rollen som Global Operations Controller ger dig stora möjligheter att vara med och påverka vår fortsatta resa. Du kommer att spela en central roll och förväntas bidra med värdefulla insikter när det gäller att stödja strategier och beslut. Genom att noga analysera data och trender kommer du att vara delaktig och rådgivande i företagets strategiska beslutsprocess.

I rollen kommer du utveckla och följa upp nyckeltal, samt ansvarar för att genomföra kalkyler och analyser för att säkerställa att våra produkter och projekt är ekonomiskt hållbara. Detta arbete sker i väldigt nära samarbete med CFO, COO och Affärsområdeschefer, vilka alla ingår i koncernledningen. Vidare kommer du jobba nära koncernens produktionsenheter som förutom Sverige, är belägna i Kina, USA och Litauen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Stödja verksamheten, främst koncernen men även lokala bolag, i finansiella och affärsrelaterade frågor.
  • Analys med lönsamhetsuppföljning på produktion, produkt och kund.
  • Ansvara för ROL Groups kostnadsberäkningsmodell, inklusive underhåll och processutveckling.
  • Ansvara för att grunddata är rätt i affärssystemet inom ditt ansvarsområde.
  • Följa upp produktlönsamhet och identifiera hot och möjligheter.
  • Bidra till att utveckla och förnya verksamheten genom insikter och analyser.
  • Följa upp produktlönsamhet, kapitalbindning och produktionsprocesser.
Din Profil

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet inom teknik eller ekonomi, samt några års erfarenhet av liknande roll inom tillverkningsindustrin. Du är analytisk och har en förmåga att omvandla data till användbara insikter. Du är strukturerad och har en stark känsla för detaljer och noggrannhet i ditt arbete. Din nyfikenhet och din förmåga att hitta lösningar för att förbättra processer är av stort värde. Att ta initiativ och arbeta självständigt är naturliga drag hos dig. Samtidigt gillar du att jobba i team och där tillföra engagemang och aktivt bidra till vår gemensamma framgång och tillväxt.

Du har intresse för produktion och flöden samt en förståelse för hur affärer och lönsamhet hänger ihop. Goda kunskaper i svenska och engelska samt erfarenhet av ERP- system (gärna IFS) och Officepaketet är en förutsättning för att lyckas i denna roll.

Vi Erbjuder

På ROL är en del av vår företagskultur, korta beslutsvägar och delaktighet centrala. Vi eftersträvar personer som engagerar sig tillsammans med sina medarbetare för att förstärka vår kultur, höja motivationen och främja inkludering. Tillsammans skapar vi en framtid som vi är stolta över.

Visst låter detta som en spännande tjänst! Välkommen med din ansökan.

I denna rekrytering samarbetar ROL med Stella Rekrytering. Information om tjänsten lämnas av Magnus Ryberg, 0702 71 69 77. Ansökningar hanteras löpande så vänta inte med att söka.

Om ROL

ROL grundades i Sverige 1985 och är en entreprenörsdriven global marknadsledare inom ergonomiskt optimerade kontorsmöbler och detaljhandelslösningar, definierade inom två affärsområden.

Vår expertis inom design, ingenjörskonst, tillverkning och teknologi säkerställer ändamålsenliga lösningar av högsta kvalitet, där vi lever, arbetar, handlar och umgås. Med en omsättning som överstiger 2,1 miljarder SEK och ett mångsidigt team av 830 professionella över hela världen gör vi skillnad i våra branscher. Läs mer på www.rolgroup.com
ROL Group AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 september 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är alla olika, inte minst vi som jobbar på Stella Rekrytering & Ledarskap AB. Vår samlade erfarenhet och kompetens är vår styrka. Vår ambition är att göra det lätt för dig att hitta rätt. Rätt kandidat - Rätt kompetens - Rätt utmaning Vi erbjuder tjänster inom Rekrytering, Interimslösningar och Ledarutveckling. Med ett starkt utbud, bred erfarenhet och ett stort nätverk vill vi vara en genuin och långsiktig samarbetspartner. Stella Rekrytering & Ledarskap AB ingår i koncernen Huset Invest som är en del av Simonssongruppen - ett familjeägt investmentbolag med sunda värderingar och utpräglat entreprenörskap. Tillsammans skapar vi framgång och strävar efter ständig förbättring.