Hoppa till innehåll
EWES Group logotyp

Business Controller

Publiceringsdatum
03 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Magnus Ryberg
Telefon
Ansök nu
Om Rollen

Rollen som Business controller är ny, vilket ger dig stora möjligheter att vara med och påverka vår fortsatta resa. Du kommer att spela en central roll och förväntas bidra med värdefulla insikter när det gäller strategier och beslut. Genom att noga analysera finansiella data och trender kommer du att vara rådgivande i företagets strategiska beslutsprocess.

Du samarbetar med alla avdelningar för att utveckla och följa upp nyckeltal, samt ansvarar för att genomföra lönsamhetskalkyler och analyser för att säkerställa att våra produkter och projekt är ekonomiskt hållbara. Du kommer även ha en nyckelroll när det gäller att integrera vårt affärssystem med våra dotterbolag i världen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för internredovisning och produktionskalkylering.
  • Analys med lönsamhetsuppföljning på produktion, produkt och kund.
  • Medverka i månads och årsbokslut.
  • Ansvara för att grunddata är rätt i affärssystemet inom ditt ansvarsområde.
Din Profil

Vi söker dig som har någon form av ekonomisk utbildning och gärna några års erfarenhet av ekonomi inom tillverkningsindustrin. Du är analytisk och har en förmåga att omvandla data till användbara insikter. Du är strukturerad och har en stark känsla för detaljer och noggrannhet i ditt arbete. Din nyfikenhet och din förmåga att hitta lösningar för att förbättra processer är av stort värde. Att ta initiativ och arbeta självständigt är naturliga drag hos dig. Samtidigt är du en lagspelare med engagemang och vilja att bidra till vår gemensamma framgång och tillväxt.

Du har intresse för produktion och flöden samt en förståelse för hur affärer och lönsamhet hänger ihop. Goda kunskaper i svenska och engelska samt erfarenhet av ERP- system (gärna Jeeves) och Officepaketet är en förutsättning för att lyckas i denna roll.

EWES Erbjuder

Vår affärsidé är enkel, vi skapar skräddarsydda detaljer och hållbara lösningar för att förstärka kundens verksamhet.
Genom nyfikenhet, hållbarhet och inställningen att ingenting är omöjligt hjälper vi våra kunder att förändra världen steg för steg, för våra produkter gör skillnad i människors vardag!

För att fortsätta utvecklas inom vår bransch tror vi på att ge medarbetaren fortsatt kompetensutveckling och att arbeta med transparens och ett aktivt processägarskap.
Så skapas engagerade och kunniga medarbetare som tillsammans kan utveckla företaget framåt!

Välkommen till att bli en del av vi:et i VI PÅ EWES!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Stella Rekrytering & Ledarskap. Vid frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Ryberg på 0702 71 69 77 eller Daniel Segerfeldt på 0708 10 73 90. Sista ansökningsdag är 11/8. På grund av semester kommer vi inte att påbörja urvalet förrän vecka 32.

Om EWES

EWES är en global industrikoncern med över 120 medarbetare i Sverige, Serbien, Kina och Bosnien. Vi har produktion på samtliga etableringsorter och med våra främsta marknader i norra och östra Europa, samt sydöstra Asien.
Bolaget är ägarlett och har sitt huvudkontor i småländska Bredaryd med kärnverksamheten tillverkning av stålfjädrar i tråd och band. Vi servar även våra kunder med konstruktionsuppdrag och systemleveranser av sammansatta komponenter, med fjädern i centrum. Sedan 60 år producerar EWES även komponenter för rening och filtrering till processindustrin.
EWES Group logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är alla olika, inte minst vi som jobbar på Stella Rekrytering & Ledarskap AB. Vår samlade erfarenhet och kompetens är vår styrka. Vår ambition är att göra det lätt för dig att hitta rätt. Rätt kandidat - Rätt kompetens - Rätt utmaning Vi erbjuder tjänster inom Rekrytering, Interimslösningar och Ledarutveckling. Med ett starkt utbud, bred erfarenhet och ett stort nätverk vill vi vara en genuin och långsiktig samarbetspartner. Stella Rekrytering & Ledarskap AB ingår i koncernen Huset Invest som är en del av Simonssongruppen - ett familjeägt investmentbolag med sunda värderingar och utpräglat entreprenörskap. Tillsammans skapar vi framgång och strävar efter ständig förbättring.