Hoppa till innehåll
Nytida logotyp

Timvikarier till Hyddans anpassade skola i Taberg

Publiceringsdatum
06 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Nytida AB
Telefon
Ansök nu
Nu söker vi på Hyddans anpassade skola i Taberg fler vikarier! Vi söker elevassistenter/stödpedagoger/resurspedagoger för både längre vikariat samt för inringning vid behov.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.
  Din roll
  I din roll som elevassistent är du med och skapar en trygg grund för våra elever som har behov av extraordinärt stöd samt speciellt utformad pedagogik och social träning. Tillsammans med läraren planerar och strukturerar ni skoldagen utifrån skräddarsydd pedagogik som ger förutsägbarhet och trygghet. Du finns med som stöd vid elevernas sida under hela skoldagen, på lektioner, under rasten och ev fritidsvistelse. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera eleverna till att utveckla sina förmågor och skapa möjligheter för lärande.

  Om Hyddans skola

  Hyddans skola är en anpassad grund- och gymnasieskola lantligt beläget en bit utanför Jönköping. Hos oss hittar du ett fantastiskt gäng med stark gemenskap och hög kompetens till vår mycket spännande målgrupp. Skolan har idag 12 elever i åldrarna 12-21 år och en hög personaltäthet. Skolan ligger naturnära, nära service och till kollektivtrafik med bra förbindelser till Jönköping.

  Eleverna på Hyddan har diagnos intellektuell funktionsnedsättning (måttlig/mycket svår) i kombination med autism (nivå 3 alt. 2), vilket innebär att eleverna har ett omfattande behov av stöd i dagens alla moment. Större delen av eleverna har även en språkstörning samt ofta förekommande problemskapande beteenden. Detta kan vara utåtagerande beteenden, hyperaktivitet och självskadebeteenden. Vi utgår ifrån att alla har en personlig pedagogisk design.

  Många av våra elever har sitt boende inom Nytida, vilket innebär att vi har ett nära samarbete med Nytidas barn och ungdomsboenden där alla har individen i fokus. Flera av våra elever har en svår skoltid bakom sig och att vända upplevelsen av skolgången till något positivt är otroligt viktigt och motiverande för oss. Vi fokuserar på styrkor, intressen och drömmar. Det för att varje elev ska känna lust och motivation till lärande.

  Din erfarenhet och kunskap
  Vi gissar att du som söker dig till oss:
  • har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
  • är ansvarskännande och har en personlig mognad
  • trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor
  Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller barnomsorg/ barn och fritid alt annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen, elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

  Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

  Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

  Övrigt
  Anställningsform: Visstidsanställning- vid behov eller längre vikariat
  Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
  Tillträdesdag: enligt överenskommelse
  Sista ansökningsdag: 31 Oktober 2024
  För mer information kontakta rektor: Jeanette Ljungqvist 072-5843037
  Facklig kontakt: Kommunal tfn 010-442 90 32

  Ansökan
  Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

  När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

  Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

  Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
  Nytida logotyp
  Sök jobbet
  Ansök senast
  05 juli 2024 (46 dagar kvar)
  Ansök nu

  Om arbetsgivaren

  Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se