Hoppa till innehåll
Uniper logotyp

Uniper söker erfaren Automationsingenjör till Öresundsverket!

Publiceringsdatum
30 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Uniper är ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Två år i rad har de blivit utsedda till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i Nyckeltalsinstitutets mätning. De tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som de uppnår tillsammans. Följ med dem på resan. The beating heart of Energy!

Om företaget

Uniper är ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Två år i rad har de blivit utsedda till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i Nyckeltalsinstitutets mätning. De tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som de uppnår tillsammans. Följ med resan. The beating heart of Energy!

Information om tjänsten

I rollen som automationsingenjör kommer du att tillhöra GT-Nordics, en kraftverksorganisation som är en del av Sydkraft Thermal Power AB. Öresundsverket, ett kombikraftverk i Malmö med en kapacitet på 448 MW, är planerat att åter tas i bruk under första kvartalet 2025 för att stärka den svenska elberedskapen. Detta efter ett beslut från Svenska kraftnät, vilket innebär att verket kommer att spela en vital roll i att upprätthålla elsystemets balans och stabilitet i södra Sverige.

Med åtta gasturbiner fördelade på fyra anläggningar i södra Sverige, inklusive Öresundsverket, bidrar vi till svensk försörjningstrygghet genom att leverera el när behovet är som störst.

Som Automationsingenjör tillhör du den nybildade avdelningen Teknik & Utveckling inom GT Nordics. Avdelningen består av en chef samt sex ingenjörstjänster inom olika områden, med huvuduppgiften att stötta verksamheten med analytisk kompetens. Du samarbetar med större delen av övriga organisationen och har ett tätt samarbete med underhållsavdelningen.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara ansvarig för konfiguration och underhåll av DCS- och SCADA-system för att säkerställa optimal prestanda. Du kommer även att utveckla och implementera styr- och reglerteknisk processoptimering samt felsöka och utveckla PLC-program.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:
 • Tekniskt arbete inom kraftverkens styrsystem, som ändringar, tillägg och felsökning i processmiljö och viss instrumentering.
 • Projektledning, både i nybyggnads-, underhålls-, automations- och digitaliseringsprojekt, samt dagligt underhåll inom dessa områden på anläggningen.
 • Säkerställa att relevanta service- och supportavtal finns på plats och koordinera servicebesök enligt dessa avtal.
 • Utföra riskanalyser enligt relevant lagstiftning som Säkerhetsskyddslagen.
 • Sammanställa specifikationer och krav från analyser, underhållsstrategier och andra organisatoriska aspekter inför projekt och förändringar.
 • Hålla underhållssystem och dokumentationssystem uppdaterade med relevant information inom ditt ansvarsområde.
 • Koordinera arbeten med både externa och interna leverantörer för felsökning och åtgärder, samt konfigurering och anslutning till processer, elsystem och infrastruktur inom projekt.
 • Arbeta i nära samarbete med systemingenjören inom den operativa driften av OT-systemen.
 • Omvärldsbevakning, kompetensutveckling samt optimering av processer.
Vi söker dig som:

Har ett stort intresse för energibranschen. Du har god förmåga att samarbeta, prioritera och gör ditt yttersta för att hålla anläggningen redo att stötta elnätet. Du är kommunikativ och tar stort eget ansvar, löser gärna problem och har inga problem med att fatta beslut. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Vidare ser vi att du:
 • Är utbildad ingenjör på minst högskolenivå inom relevant område.
 • Har operativ erfarenhet samt processförståelse, gärna inom energiproduktion.
 • Har god kännedom om felsökningsfilosofi och kan lätt guida dig i olika process-, analoga och digitala kretsar, vilket också innebär god elkunskap.
 • Det är meriterande om du har en civilingenjörsexamen inom relevant område samt har varit projektledare för automationsprojekt.
START: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid

OMFATTNING: Heltid

STAD: Malmö

URVAL: Sker löpande

KONTAKT: kathinka.evers@pn.se

Professionals Nord söker i samarbete med Uniper en Automationsingenjör. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Uniper. Unipers önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Uniper är en del av samhällskritisk verksamhet i Sverige varför den här befattningen kan omfattas av krigsplacering. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

#Uniper
#Automationsingenjör
#I&C
Uniper logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 augusti 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Uniper är en internationell energikoncern med verksamhet i mer än 40 länder och med cirka 7 000 anställda. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. I vårt arbete för en hållbar framtid är en stark och integrerad säkerhetskultur grundläggande, vilket speglar vår företagskultur och engagemang i allt vi gör. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur.