Hoppa till innehåll
Välinge Innovation logotyp

Affärsutvecklare med intresse för produktutveckling

Publiceringsdatum
30 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Hos oss blir du en del av ett världsledande och innovativt företag inom golv- och möbelbranschen med kunder över hela världen. Vi har all produkt- och teknikutveckling in-house och nu söker vi en Affärsutvecklare med intresse för produktutveckling!

Placering: Viken utanför Helsingborg

Som Affärsutvecklare med intresse för produktutveckling ...

är du en del av vårt affärsområde Floor Locking och ingår i ett team med sju engagerade kollegor. Vårt uppdrag är att utveckla nya teknologier för framtidens klick-golv. Du kan se fram emot en roll med varierande arbetsuppgifter och där du kommer kunna använda dina tekniska, analytiska och kommersiella sidor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Driva och delta i utvecklingsprojekt - av nya teknologier (klick-system) - projektleda från idé till ny produkt vilket innebär att tex. ta fram prototyper, testa nya material och ta fram nya eller bättre förutsättningar för produktion.

  • Kartlägga konkurrensen inom utvalda tekniker/område, identifiera potential och möjligheter men också utmaningar med befintliga och framtida lösningar.

  • Samarbeta med dina kollegor samt skapa relationer med kunder och leverantörer för att arbeta fram nya och utveckla befintliga lösningar och produkter.

  • Stödja försäljningsorganisationen och marknadsavdelningen i framtagande av relevant säljmaterial och riktade säljaktiviteter (inkl. mässor)

  • Medverka vid framtagning av underlag för patentering samt implementering av tekniska lösningar hos kund både på plats och på distans

  • Och sist men inte minst är man en viktig spelare för innovation och initiativtagare till nya idéer.

Dina kontaktytor är omfattande och du kommer jobba i ett team tillsammans med erfarna kollegor som utgår från vårt huvudkontor i Viken utanför Helsingborg. Tjänsten kan även innebära resor i samband med kund-/leverantörsbesök och mässor. Längden på resorna kan variera från någon dag, upp till 1 vecka, några gånger per år.

Du är en teknikintresserad och driven projektledare...

Och med din kunskap och/eller erfarenhet av projektledning och gärna som produktägare, kommer du att arbeta både konceptuellt och praktiskt.

Med din kreativitet ser du potential i, och kan utvärdera möjligheter, stora som små. Du är självgående och tar initiativ och har ett stort intresse av att testa, förverkliga nya idéer och driva de hela vägen till lansering och kommersialisering.

Du är strukturerad och driven samt prestigelös och professionell i dialog med kunder och kollegor.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har:
  • Högskole- eller universitetsutbildning - gärna med teknisk inriktning som tex maskiningenjör, industriell ekonomi eller annan relevant utbildning.

  • Minst några års arbetslivserfarenhet som tex. produktägare, projektledare, teknisk expert eller annan erfarenhet som är relevant för rollen.

  • Förmåga att skapa förtroende i dina yrkesrelationer samt ditt intresse för såväl det kommersiella som den tekniska lösningen, kommer vara avgörande för att lyckas i den här rollen.

  • Utmärkta kunskaper i svenska och engelska.

Välinge Innovation är...

ett världsledande teknikutvecklingsföretag inom golv- och möbelbranschen. 1993 utvecklade företaget världens första mekaniska låssystem för bland annat laminat- och trägolv. Mekaniska låssystem möjliggör limfri läggning och har under det senaste året tagit en betydande del av världsmarknaden. Välinge har idag en omfattande patentportfölj avseende olika golvsystem och mer än 300 licenstagare, däribland flertalet av världens ledande internationella golvföretag och har på senare år även breddat verksamheten till bland annat möbelbranschen. Vidare har företaget investerat i storskalig egen golvproduktion i Viken och i Kroatien baserat på de patenterade Woodura® och 5G Dry® teknologierna.

Huvudkontoret finns i Viken utanför Helsingborg, och med dotterbolag i USA, Kina, Kroatien och England.

Läs gärna mer om oss här - www.valinge.com

Välkommen med din ansökan

Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande!

För frågor om rollen kontakat Laetitia Kimblad (Director Floor Locking) laetitia.kimblad@valinge.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning hos: Välinge Innovation

Tillträde: Enligt överenskommelse

Omfattning: 100 %

Välinge Innovation logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 juli 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren