Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
21 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Mekatronikingenjör med PLC-kunskaper till Helsingborg

Vill du arbeta med teknik och produkter som skyddar människor, miljö, produktion och som bidrar till en mer hållbar framtid?

Nederman är i en spännande expansion och söker en mekatronikingenjör med PLC-kunskaper som kommer arbeta med varierande och ibland komplex problemlösning, testning och utveckling av Nedermans produkter! 

Mer om tjänsten
Du erbjuds en internationell miljö med goda resurser och en organisation med korta beslutsvägar. Tjänsten som mekatronikingenjör är en viktig roll där du kommer att arbeta både självständigt och i samarbete med kollegor och kunder. Du kommer ingå i ett team av idag tretton ingenjörer och dina arbetsuppgifter blir att felsöka, testa och finna nya teknisk lösningar som är elektronik-, PLC-, och mekanikrelaterade. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Produktoptimering och produktuppgraderingar av befintliga produkter
  • Kundkontakt vid reklamation och utveckling av ny lösning
  • Felsökning (RCA) via claims management system
  • Programmera PLC (huvudsak Siemens)
  • Ändring och framställning av el-schema
  • Enklare mekanikkonstruktion i CAD (Inventor)
  • Hitta ersättningskomponenter (i samarbete med Inköp)
  • Utföra test och verifiering
  • Dokumentera och skriva instruktioner 

Vad säger Daniel Chatham Svanberg, ingenjör, produktcenter

"Jag har jobbat inom koncernen sedan 2006 och på huvudkontoret här i Helsingborg sedan 2017. Det är underbart att jobba på ett företag med en miljöteknisk inriktning då miljön ligger mig varmt om hjärtat. Utöver det så är det enligt min erfarenhet otroligt utvecklande att jobba på Nederman så länge som man har viljan att utvecklas.

De främsta fördelarna med att jobba på Nederman är att man får en bra arbetsmiljö och stora möjligheter att utvecklas. Kollegorna är fantastiska och jag känner alltid att det är roligt att gå till jobbet.

Varje dag varvar dynamiskt problemlösande, goda skratt med kollegorna och en känsla av att man tillför något till företaget."

Din profil
Vi tror att du som söker är högskoleingenjör med lämplig inriktning, gärna mekatronik. Du gillar och har förmågan att arbeta både ”hands on” med en känsla för tekniken som att arbeta strukturerat och dokumentera arbetet.

För denna tjänst kan du ha flera års erfarenhet eller vara i början på din karriär med rätt inställning till att ta ansvar och med ett stort intresse för teknik och viljan att utvecklas. Viktigt för att lyckas i tjänsten är att man har förståelse för produktutveckling och kunskaper i produktanpassning. Kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift är nödvändigt, då man även jobbar internationellt.

Som person trivs du med att lösa problem och drivs av möjligheten att få utvecklas inom ditt ansvarsområde och värdesätter att få arbeta med hållbara produkter. Du har ett starkt driv, positiv inställning och är bekväm i att arbeta självständigt samt tar ansvar för ditt arbetsområde och din egen tid, samtidigt som du är en lagspelare som trivs att arbeta i team mot gemensamma mål. Du är van vid att jobba i projekt, med god förmåga att kommunicera och samarbeta med alla delar i organisationen. 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Christofer Dahlman, 0702-469300, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten
Nederman är en världsledande leverantör av produkter och system inom området miljöteknik med fokus på luftfiltrering, rening och återvinning. Våra lösningar bidrar till att minska miljöpåverkan från industriproduktion, skapa ren och säker arbetsmiljö samt öka produktionseffektivitet. Nedermans erbjudande omfattar allt från kompletta lösningar, installation, driftsättning, utbildning och service. Försäljning sker via dotterbolag samt distributörer i ett 50-tal länder. Utveckling och tillverkning sker vid egna anläggningar i 12 länder på 5 kontinenter. Koncernen är noterad på Nasdaq Stockholm och har cirka 1900 anställda.

Läs mer på nedermangroup.com.

Aktiebolaget Ph. Nederman & Co logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 juni 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup