Hoppa till innehåll
NSVA logotyp

VA-ingenjör med inriktning utredning

Publiceringsdatum
23 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Till avdelning Ledningsnät och Projekt söker vi nu VA-ingenjör med inriktning utredning

Ledningsnätet i våra kommuner blir allt äldre, systemen påverkas av klimatförändringar och kraven från omvärlden ökar ständigt. Detta är några av orsakerna till att avdelning Ledningsnät och Projekt väljer att anställa ny personal.

Avdelningen arbetar med utredning, hydraulisk modellering, digitalisering, mätning och övervakning, projektering, anslutning av kunder och mycket mer inom NSVA-kommunernas VA-system samt projektledning av investeringsprojekt inom området VA. På bolaget finns all tänkbar kompetens inom VA. Avdelningen har ca 60 medarbetare, alla placerade på huvudkontoret i Helsingborg.

Nu söker vi en VA-ingenjör till gruppen Utredning och Projektering. Gruppen består av 20 personer som i huvudsak arbetar med utredning, projektering och anslutningsfrågor.

Arbetsuppgifter

Som VA-ingenjör med inriktning utredning kommer du att arbeta med olika slags utredningar och projekt med syfte att skapa långsiktigt hållbara system framför allt i befintliga områden.

Utredningsarbetet som VA-ingenjör innebär att sammanställa underlag, göra analyser, beräkningar och att visualisera och beskriva underlag och åtgärdsförslag. Gruppen ansvarar även för att ta fram strategiska dokument såsom vattentjänstplan, områdesplan VA, saneringsplan och landsbygdsstrategi. Som VA-ingenjör med inriktning utredning fungerar du även som resurs åt andra grupper i framtagande av dagvattenplan och i kommunernas klimatanpassningsarbete. Att besvara olika typer av remisser ingår också i det dagliga arbetet.

Som VA-ingenjör på Ledningsnät och projekt erbjuds du ett omväxlande arbete med såväl avgränsade kortare utredningar som ett mer långsiktigt strategiskt arbete.

NSVA strävar efter ett aktivt medarbetarskap, vilket innebär att ta ansvar för helheten, arbeta i team och utveckla egen och medarbetarnas kompetens.

Dina egenskaper

Eftersom arbetet omfattar såväl interna som externa kontakter kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper, såsom att du har god analytisk förmåga, och ett ansvarsfullt mål- och serviceinriktat arbetssätt. Du trivs med att själv strukturera ditt arbete och du gillar att samarbeta med andra människor med olika erfarenheter och kunskapsområden.

För rätt person är utvecklingsmöjligheterna inom NSVA stora. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet av VA-branschen och en relevant högskoleutbildning, alternativt lämplig arbetslivserfarenhet. Vi värdesätter om du har erfarenhet av att arbeta med tillskottsvattenproblematik.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Vårt arbetsspråk är svenska, vilket innebär att du ska kunna uttrycka dig ledigt i både tal och skrift. Svenskt medborgarskap krävs, dubbelt medborgarskap är ok om det ena är svenskt.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. Urval kommer ske löpande och sista dag för ansökan är 30 juni. 

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Boel Lindqvist 010-490 98 29 alt. boel.lindqvist@nsva.se

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag drygt 250 medarbetare. Läs om oss på NSVA.se

NSVA logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 juni 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren