Hoppa till innehåll
Sydvatten AB logotyp

Utredare för naturmiljöprövningar

Ansök nu
Vi söker kvalificerad utredare för naturmiljöprövningar inför anläggandet av stora vattenledningar mm

Till vår Teknikavdelning söker vi nu en utredare för naturmiljöprövningar som kommer att ha en viktig roll i de stora satsningar som ska göras de kommande åren. Vi söker nu dig som motiveras av att ingå i ett samhällsbyggnadsföretag som arbetar med något av det viktigaste vi har – dricksvatten!

Tilltalas du av tanken att arbeta brett med varierade arbetsuppgifter så är du varmt välkommen att söka tjänsten hos oss på Sydvatten!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, medborgarfokus, produkt- och verksamhetsutveckling samt viljan att vara en attraktiv arbetsgivare. Du får goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. God gemenskap med många olika aktiviteter både på och efter arbetstid förekommer. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och kvalifikationer
De kommande åren planerar Sydvatten för att bygga flera nya anläggningar för produktion och distribution av dricksvatten. En förutsättning för flera av dessa är tillstånd och dispenser från olika myndigheter. Miljöprövningar kan även bli aktuella i olika driftsfrågor. Sydvattens verksamhet och placeringen av våra anläggningar medför också att vi samverkar med många andra intressenter.

I vårt arbete behöver vi stärka upp med en utredare för naturmiljöprövningar. Tjänsten medför arbete med samtliga ovanstående uppgifter i nära samarbete med medarbetare på avdelningen och du kommer att få ansvar för delar av dessa. En stor del av tjänsten medför ett övergripande ansvar för att driva de prövningar som krävs för ett ledningsprojekt, framför allt på naturmiljösidan (t ex tillstånd, dispenser och anmälningar), men arbetet kan även komma att omfatta arbete med ledningsrätter och kulturmiljöfrågor. En del av arbetet kommer att innebära externa kontakter, t ex med markägare. Du genomför arbetet i samarbete med kollegor och med hjälp av externa konsulter. I din roll kommer du att arbeta med samtliga dessa områden och erfarenhet av varje område är meriterande.

Du har adekvat universitets- eller högskoleutbildning och flerårig erfarenhet av ovanstående uppgifter. Din bakgrund kan vara beställare, konsult eller entreprenör, eller att du har jobbat med tillståndsfrågor på en myndighet. I rollen ser vi att du har en förmåga att arbeta självständigt och hantera komplexa frågeställningar och motstående intressen. Rollen omfattar också kontakter med många olika parter varför muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga är viktig.

Teknikavdelningen på Sydvatten
Sydvattens Teknikavdelning ansvarar för större investeringsprojekt på våra produktions- och distributions­anläggningar och avdelningen är indelad i en Utrednings- och en Projektgrupp. Annonserad tjänst tillhör Utredningsgruppen som består av nio personer och som bland annat ansvarar för strategiska och projektförberedande utredningar. Du kommer till en öppen organisation med ett positivt arbetsklimat som arbetar mycket nära de andra verksamheterna inom Sydvatten. Det blir många kontaktytor inom företaget och du blir en del av ett kompetent team med ett starkt engagemang.

Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Hyllie, Malmö.

B-körkort är ett krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Anställning vid Sydvatten AB är säkerhetsklassad varvid en registerkontroll kommer att utföras innan anställning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta utredningschef Lars Balkfors, tfn 010-51 51 10 46.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Sydvatten AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2024-06-30. Löpande urval kan komma att ske, så sök redan idag!
Sydvatten AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 juni 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Sydvatten AB är ett kommunägt företag som producerar dricksvatten till nästan en miljon invånare i västra Skåne. Bolaget bildades 1966 och är i dag en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Sydvatten äger och driver Bolmentunneln, de två vattenverken Ringsjöverket och Vombverket samt huvudledningssystemet för distributionen av dricksvatten. Genom samarbetet i Sydvatten kan de 17 delägarkommunerna garantera sina invånare, skolor, sjukhus och företag en säker, hållbar och kostnadseffektiv dricksvattenförsörjning.