Hoppa till innehåll
NSVA logotyp

Taktisk inköpare NSVA

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag drygt 250 medarbetare. Läs om oss på NSVA.se

Till NSVA med placering hos avdelning Ekonomi söker vi två inköpare.

Vi på NSVA genomgår en omorganisation där inköpsfunktionen får en central roll. Idag har NSVA en inköpscontroller som arbetar med att strukturera våra inköp i avtalsgrupper, analyserar sortiment och kategoriserar våra leverantörer. Och en strategisk inköpare som genomför upphandlingar med kategoriansvar, stöttar verksamheten i inköpsfrågor och utvecklar inköpsprocesserna. Idag använder vi oss av upphandlingskonsulter som bistår vid upphandling.

Vi ska nu bli fler för en mer komplett inköpsfunktion där hela ansvaret för inköpsprocessen ska ligga hos oss på inköp. Vi ska i varje upphandling finna värdeskapande och lönsamma lösningar för bolaget. Detta gör vi genom att ha full kontroll på både nuvarande och framtida behov som resulterar i en så god affär som möjligt.

Arbetsuppgifter

En taktisk inköpare på NSVA ansvarar för upphandling, implementering och uppföljning inom sitt avtalsområde, allt från mindre behov till mer komplexa projekt. Du kommer att ha ett tätt samarbete med interna beställare då deras behov är styrande för inköpen. I rollen arbetar du med upphandling inom ramen för LUF och agerar rådgivare och stöttning i olika inköpsrelaterade frågor.

Vi erbjuder dig en varierad yrkesroll, där du får goda möjligheter att utvecklas och växa tillsammans med oss.

Arbetsuppgifter:

         Med stort egenansvar driva och leda upphandlingsprocessen effektivt på ett affärsmässigt sätt.

  • Stötta behovsanvändare i implementering och uppföljning av upphandlade avtal.

  • Aktivt stödja i inköpsfrågor och leverantörsdialoger för att uppnå bästa affärsnytta.

  • Utveckla och implementera affärs-, upphandlings- och inköpsstrategier tillsammans med dina kollegor på inköp.

  • Bygga goda affärsrelationer med interna och externa parter. Utveckla leverantörsrelationer och deras prestation.

Du kommer att vara placerad på NSVA:s huvudkontor i Helsingborg.

Dina egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet.  
Rollen som Taktisk inköpare innebär många kontaktytor både externt och internt, vilket innebär att du är utåtriktad och har hög integritet samt en mycket god förmåga att interagera och kommunicera med andra människor.  För att detta uppdrag efterfrågas att du är självständig och affärsmässig.

Då du arbetar i en supportfunktion har du en målinriktad som kundfokuserad personlighet samt tvekar inte att ta de kontakter som krävs för att slutföra uppgifter. Vidare kräver uppgiften ett strukturerat arbetssätt och god förmåga att se en övergripande helhet för uppdraget.

Våra värderingar är viktiga för oss och vi tror att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Arbetsglädje, Kompetens och Ansvar

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Taktiskt Inköpare tror vi att du har:

*         Eftergymnasial utbildning inköpsutbildning, högskole- eller universitetsutbildning inom teknik, ekonomi eller inköp,

eller annan likvärdig utbildning / erfarenhet

*         Tidigare erfarenhet minst 2 år av att leda upphandlingar inom varu-, tjänst- och entreprenad i den offentliga sektorn.

*         Goda kunskaper om LOU eller LUF samt kunskap och erfarenhet inom AMA (AB och ABT).

*         Du ska ha god erfarenhet av upphandlingssystemet Kommers.

*         Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

*         B-körkort är ett krav för tjänsten.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.
För mer information om tjänsten kontakta gärna Josefin Jakobsson, strategisk inköpare, 010-490 98 92 eller Anna Holmstedt Bergander HR Chef, tel 010-495 87 55.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV senast 2024-09-02. Vi tillämpar fortlöpande urval så vänta inte med din ansökan.

NSVA logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (44 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren