Hoppa till innehåll
Haninge kommun logotyp

IT-Säkerhetsspecialist till Haninge kommun

Publiceringsdatum
24 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Haninge kommun söker en driven och kommunikativ IT-säkerhetsspecialist. Forma framtidens IT-landskap i en starkt växande kommun.

Vill du ha en central och viktig roll där du kan påverka och göra skillnad? Haninge kommun är mitt i en omfattande förändringsresa och söker nu en kvalificerad IT-säkerhetsspecialist och arkitekt där du kommer att kunna ta ett helhetsgrepp för den övergripande IT-säkerheten och IT-arkitekturen.
Har du kanske arbetat som IT-säkerhetssamordnare, IT-säkerhetsspecialist, IT-arkitekt eller varit projektledare inom IT-säkerhet? Sök rollen som IT säkerhetsspecialist till en progressiv kommun och var med och forma Haninge kommuns digitala framtid!

Ditt anställningserbjudande

Vi erbjuder en unik möjlighet att bidra till att forma kommunens digitala framtid och påverka hur IT-säkerheten och IT-arkitekturen ser ut i framtiden. Som IT-säkerhetsspecialist får du en central roll utan direkt personalansvar, där du kan använda din expertis för att göra verklig skillnad.
Vi lovar en utmanande och utvecklande arbetsmiljö tillsammans med kompetenta kollegor och en erfaren och inkluderande chef. Här ges du frihet att forma och driva utveckling av digitala strategier och målarkitektur framåt, samtidigt som du utvecklas i en dynamisk miljö med stora möjligheter till lärande och personlig utveckling.

Du har tillgång till förmåner som fri tillgång till gym, friskvårdscheckar och möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling. Du har också möjlighet att jobba på distans upp till 60% av din arbetstid.

Dina arbetsuppgifter

Som IT-säkerhetsspecialist har du en central position där du har övergripande ansvar för flera avgörande områden inom Haninge kommuns IT-miljö som sträcker sig över samtliga verksamheters IT-tjänster. Syftet med uppdraget är att säkerställa att kommunens IT-arkitektur är effektiv, ändamålsenlig, tydlig och säker. Stort fokus på IT-säkerhet och relaterande riktlinjer och åtgärder så att Haninge kommun kontinuerligt förbättrar IT säkerheten. Dina uppgifter består av bland annat:
  • Underhålla och förankra målarkitektur, strategier och därtill principer samt relevant dokumentation och planer inom hela organisationen.
  • Arbeta strukturerat med att driva, prioritera och följa upp IT-säkerhetsåtgärder
  • Genomföra arkitekturgranskningar av pågående och planerade projekt för centrala IT-tjänster
  • Kravställan och utvärdering av tekniska krav och IT säkerhetskrav i samband med upphandlingar
  • Samarbete med kommunens enhet för informationssäkerhet
  • Sammankallande och ansvarig för arkitekt- och säkerhetsforum tillsammans med kommunens leverantörer
Värt att veta

Haninge kommun satsar aktivt på en standardiserad förvaltningsmodell baserad på pm3 och kontinuerlig utveckling av vår leveransmodell. På IT-enheten samarbetar vi inom Servicedesk, tjänstägare, projektledare, arkitekter och avtalscontroller. Vår tonvikt på nätverk, server, lagring, identitetshantering, autentisering, Azure, telefoni, PC, Mac, Chromebook, integrationsplattform och e-tjänstplattform speglar vår breda teknologiska bredd.

Våra förväntningar

Vi söker en person med relevant utbildning inom IT och flerårig erfarenhet som IT-säkerhetsspecialist eller IT-arkitekt. God förmåga att bidra till egna och andras uppsatta mål samt att se helheten och arbeta aktivt för att göra positiva avtryck i verksamheten och hos medarbetare är väsentligt. En förmåga att arbeta strukturerat och självständigt är viktigt. Det är en fördel om du har arbetat med regulatoriska krav så som OSL, NIS2 och GDPR och även har tidigare erfarenhet av Microsofttjänster.

Vi erbjuder en ansvarsfull position där du kan påverka och utvecklas, med stöd från engagerade kollegor och erfarna chefer.

Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG IT Digital, specialister på kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering, bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida.

Vänligen notera att din ansökan även kommer att registreras i kommunens eget rekryteringssystem och allra senast när rekryteringen är avslutad. Du får då en bekräftelse om detta per mail. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad, eftersom urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen!
Haninge kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 maj 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG IT Digital: Specialister på fördomsfri IT-rekrytering TNG IT Digital är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag som erbjuder fördomsfri IT-rekrytering och bemanning inom två områden: IT-support & drift och den digitala affären. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, och en transparent kandidatupplevelse utmanar vi våra kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG IT Digital, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Läs mer om TNG IT Digital: https://www.tng.se/rekrytering-tng-it-digital