Hoppa till innehåll
Uddeholms AB logotyp

Utvecklingstekniker till analyslaboratoriet, avdelningen för metallurgi

Sista ansökningsdag
01 september 2024 (5 dagar kvar)
Publiceringsdatum
19 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Uddeholms AB söker medarbetare till analyslaboratoriet i Hagfors. Har du utbildning inom kemi, metallurgi eller lång erfarenhet av laboratorieverksamhet? Då kan detta vara en tjänst för dig!

Vårt analyslaboratorium söker utvecklingstekniker till våra mättekniker för bestämning av den kemiska sammansättningen i stål och råvaror.

Laboratoriets huvuduppgift är att utföra kvalitetskontroller på råvaror, analyser på prover för att säkerställa kvalitén på våra produkter, samt att stödja utvecklingen av produktionsprocessen. Tillsammans med teamet följer du upp och validerar såväl arbetsmetoder som utrustning och säkerställer att arbetet utförs i enlighet med beslutade metoder och rutiner.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer dels bestå av att underhålla, utveckla och ta fram nya mätmetoder och arbetssätt för mättekniker så som XRF, OES, gasanalysering samt våtkemiska metoder så som ICP, AAS och titrering. Arbetet som utvecklingstekniker är uppdelat i två fokusområden där respektive utvecklingstekniker ansvarar för specifika områden men på sikt också kunna täcka upp på den andras del vid behov.

Arbete med att ta fram referensmaterial samt att hålla sig uppdaterad på nya tekniker inom området kommer också vara en del av arbetsuppgifterna. Arbetet innefattar också löpande uppdatering och översyn av våra arbetssätt och standarder för att säkerställa att vi jobbar säkert och med rätt kvalité.

Din profil

Vi söker dig som är noggrann, trivs med att arbeta strukturerat och som gärna arbetar tillsammans med andra för att lösa arbetsuppgifter och utmaningar. Du bör ha ett intresse för att arbeta med instrument och maskiner samt vara drivande för både labbets och den egna utvecklingen

Du har lägst eftergymnasial utbildning med inriktning på kemi eller metallurgi alternativt lång erfarenhet av laboratoriearbete med ovan nämnda mättekniker. Du har god datorvana och kan utrycka dig flytande i svenska och engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av Lean är meriterande.

Sista ansökningsdag är den 1 september 2024, men vi rekryterar löpande, så vänta inte med din ansökan.

Vi tar ej emot ansökan via mail.

Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef Andreas Norberg: telefon: 0563-17521 eller 070-2587298 e-post: andreas.norberg@uddeholm.com

Vi på Uddeholm tillverkar verktygsstål som formar produkter som finns överallt i vår vardag. Vi formar världen på ett hållbart sätt som är schysst mot både människa och miljö. På så sätt kan vi fortsätta forma världen, idag och för framtida generationer.
Uddeholms AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren