Hoppa till innehåll
StudentConsulting logotyp

Interimschef Trafikledning

Ansök nu
Har du erfarenhet av att vara chef på enhetsnivå? Söker du ett spännande interimsuppdrag? Då har vi tjänsten för dig!

Information om uppdraget:

Göteborgs stad söker nu en Interimschef för trafikledningen inom avdelningen Mobilitet och serviceresor. På avdelningen finns nio enheter, varav fyra är organiserade i verksamhetsområde Serviceresor. Verksamhetsområde Serviceresor har som uppdrag att planera, boka, trafikleda och utföra samhällsbetalda resor. Verksamheten har en samhällsviktig funktion som ser till att resenärer som inte klarar av att åka i den allmänna kollektivtrafiken når sitt resmål genom att resa med serviceresor i deras gröna bilar eller i flexlinjen. Verksamheten arbetar för att Göteborg ska vara tillgängligt för alla och består av enheterna Beställningscentralen, Trafikledning, Trafikplanering och Logistik samt Kundservice. Under 2023 utfördes det ca 530 000 färdtjänstresor, 290 000 resor till och från daglig verksamhet, ca 220 000 uppdragsresor och ca 200 000 resor med flexlinjen.

Som enhetschef för trafikledningen arbetar du operativt i en ledningsgrupp bestående av fem enhetschefer. I denna tjänst arbetar du för att kultur och struktur vävs samman och skapar en bra arbetsmiljö för personal med värme och professionalitet. Ledarskapet ska utövas i syfte att bygga förtroende såväl internt som i förhållande till boende, besökare, näringsliv och andra externa parter.

Vidare kommer dina arbetsuppgifter kommer bestå av att:

* Ha personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för din enhet
* Ansvara för 17 erfarna medarbetare
* Hantera komplexa personalärenden
* Fokusera på utvecklingsarbete kring bemötandefrågor och kultur
* Aktivt bidra till avdelningens verksamhetsplanering med särskilt ansvar att identifiera utvecklingsaktiviteter för enheten

Tjänsten är ett konsultuppdrag vilket innebär att du blir anställd hos oss på StudentConsulting och jobbar som konsult hos Göteborgs Stad. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är förlagda på kontorstider.
Uppdraget planerar att starta 2024-10-01 och pågå till och med 2025-09-30.

Detta söker vi:

* Relevant högskole- eller universitetsexamen alternativt annan utbildning vi bedömer som likvärdig
* Några års yrkeserfarenhet i ledande befattning som chef på enhetsnivå
* Erfarenhet av arbetsmiljö- och budgetansvar
* Erfarenhet att hantera svåra personalärenden, samt rehabiliteringsprocesser
* Erfarenhet av förändringsledning
* Erfarenhet av grupputveckling och konflikthantering
* Erfarenhet av tillitsbaserat ledarskap
* Erfarenhet av dialog med externa leverantörer
* Goda IT-kunskaper inom b. la MS Office, Excel, SharePoint, Teams

Meriterande om du har tidigare erfarenhet från Stratsys.

För att lyckas i rollen ser vi att du är skicklig i ditt sätt att kommunicera och har förmågan att tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation. Du är lyhörd och ser möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. I ditt arbete motiveras du av tydligt definierade mål och du har förmågan att omvandla dessa till konkret handling. Som enhetschef skapar du förutsättningar för verksamheten genom tydlighet och realistiska förväntningar som leder till ett självständigt arbetssätt hos medarbetarna. Du är bra på att driva mot mål, jobba i processer, följa upp, utvärdera och utveckla verksamhet. Andra viktiga förmågor är att kunna överblicka ditt ansvarsområde och väga in både lång- och kortsiktiga perspektiv för att uppnå en så bra helhet som möjligt. Din samarbetas -och kommunikationsförmåga är relevanta för uppdraget både internt och externt.

Passar ovan på dig? Sök redan idag, urval och intervjuer sker löpande!

Sökord: Enhetschef, Interimschef, Chef, Ledarskap

Sökord: Enhetschef, Interimschef, Chef, Ledarskap
StudentConsulting logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 augusti 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi tillsatt över 20 000 jobb det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.com