Hoppa till innehåll
St1 Refinery AB logotyp

Kvalitetsansvarig HSSE

Ansök nu

Kvalitetsansvarig HSSE 


Vi vill bli fler! Nu söker vi en Kvalitetsansvarig HSSE  till Göteborg! 

Brinner du för att arbeta med ständiga förbättringar inom hälsa, säkerhet, skydd och miljön? Är du redo för en ny utmaning med goda möjligheter till påverkan? Trivs du dessutom med att jobba brett - både självständigt och i samarbete med andra? Då kan det vara dig vi söker! 

Arbetsbeskrivning
Som Kvalitetsansvarig HSSE hos oss är du en viktig och drivande spelare i vårt hälsa-, säkerhet-, skydd-, och miljöarbete. Du ingår i ett team på sju personer och rapporterar till HSSE-chefen. Tjänsten är placerad på vårt raffinaderi som är beläget på Hisingen precis vid Älvsborgsbron.

Som Kvalitetsansvarig HSSE hos oss ansvarar du inom kvalitetsområdet och bidra till ständiga förbättringar inom HSSE så som lagkrav och standarder. Rollen kommer utbilda, stödja och kvalitetssäkra verksamhetens arbete med styrning av verksamheten via ledningssystem samt arbete med utredning och åtgärder av rapporterade avvikelser.

Arbetsuppgifter

  • Säkerställa att ledningssystemet leder och stödjer St1 Refinerys arbetssätt strategiskt och operativt samt överensstämmer med interna och externa krav
  • Ansvarig för avvikelsesystemets struktur och stödjer verksamhetens hantering av avvikelser 
  • Proaktivt planera, koordinera och genomdriva interna revisioner samt externa revisioner inom beslutade certifieringsområden
  • Fungera som stödfunktion i kvalitetsfrågor kopplat till HSSE på olika nivåer inom verksamheten
  • Leda och koordinera användarstöd för verktyg inom ledningssystem och verka för ständiga förbättringar

Vem är du? 
Du som söker rollen som Kvalitetsansvarig HSSE har tidigare erfarenhet från arbete i lagstiftning, standarder och HSSE ledningssystem. Du är trygg i din yrkesroll och har ett analytiskt tänkande, ett strukturerat och systematiskt arbetssätt. Du har god förmåga att kommunicera, samarbeta och engagera andra.  

  • Högskoleutbildning eller yrkesutbildning inom arbetsmiljö, miljö, kemi eller naturvetenskap, eller motsvarande erfarenhet
  • Goda kunskaper i lagstiftningar, standarder och ledningssystem 
  • Goda kunskaper av metodiker för avvikelseutredningar
  • Meriterande med erfarenhet från kemi- eller processindustri 
  • Arbetets art kräver att du talar svenska flytande och har goda kunskaper i engelska såväl skriftligt som muntligt.

Vad kan St1 erbjuda dig?
Inom företaget pågår ett spännande utvecklingsarbete och St1 erbjuder dig ett utmanande, omväxlande och inspirerande arbete. Du kommer att arbeta i ett företag där din insats syns och påverkar i en miljö där du blir en viktig del av teamet. Du kommer ansluta en stabil arbetsgrupp om sju personer. Arbetet sker måndag till fredag, dagtid.

  • Bonuslön
  • Träningsmöjligheter, motionsbidrag samt subventionerad företagshälsovård
  • Föräldrautfyllnad av lön
  • Andel i företagets vinstandelsstiftelse mm.


Hur söker jag till tjänsten?
Vi har gjort det enkelt! Genom att trycka på ansökningsknappen så får alla som är inblandade i rekryteringen tillgång din ansökan. Urval sker löpande, därför ser vi gärna att du ansöker så snart som möjligt. Vi förbehåller oss rätten att tjänsten kan komma tillsättas innan annonstiden löpt ut.


Kontakt och ansökan
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HSSE -chefen Karin Sandell  på mail karin.sandell@st1.com 
För allmänna avtals/anställningsfrågor kontakta gärna Johanna Wernersson, HR Business Partner på johanna.wernersson@st1.com.
St1 Refinery har kollektivavtal med IKEM, Innovations- och kemiindustrierna i Sverige, https://www.ikem.se/

Vi ser fram emot att höra av dig - varmt välkommen med din ansökan!

Om St1
St1är ett finländskt energibolag som i sin verksamhet förverkligar sin vision om att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi. Bolaget undersöker och utvecklar företagsekonomiskt lönsamma energilösningar som är skonsammare för miljön. St1:s energitjänster och produkter sträcker sig från vindkraft till det bioavfallsbaserade bränslet Refuel RE85 med höginblandning av etanol. Bolaget har sex produktionsanläggningar för bioetanol i Finland, ett raffinaderi i Göteborg och sammanlagt 1200 St1- och Shellstationer i Finland, Sverige och Norge. Bolaget har sitt huvudkontor i Helsingfors.


St1 Refinery AB är ett av världens mest energieffektiva. På ST1 Raffinaderi, som är beläget på Hisingen, arbetar drygt 250 experter inom oljebranschen med produktion och underhåll av anläggningen. Raffinaderiet är verksamt dygnet runt, året runt. Raffinaderiet är sedan 1997 miljöcertifierat enligt ISO 14001. Som arbetsgivare erbjuder vi bland annat bonuslön, utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet, träningsmöjligheter samt företagshälsovård.
Läs mer på www.st1.com 



Please accept marketing-cookies to watch this video.
St1 Refinery AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 oktober 2024 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Masterhelp jobb är ett affärsområde som används av företag som nyttjar Masterhelp rekryteringsverktyg och Intensogruppens expertis inom platsannonsering. Masterhelp jobb ingår i Intensogruppen, som är en rikstäckande helhetsleverantör av rekryteringstjänster. I Intensogruppen ingår även Säljpoolen, Intenso Teknikrekrytering, Intenso Interim Management samt vårt egenutvecklade rekryteringsverktyg Masterhelp.