Hoppa till innehåll
Schmersal Nordiska AB logotyp

Teknisk konsult inom maskinsäkerhet

Publiceringsdatum
18 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Teknisk konsult inom maskinsäkerhet till Göteborg

Vårt tec.nicum-team inom Schmersal Group arbetar för att försäkra våra kunder att de får den bästa tekniska säkerhetstjänsten av högsta kvalitet.

Är du en person med ett starkt intresse för maskinsäkerhet som på sikt vill bli certifierad maskinsäkerhetsexpert? Då kan tjänsten som teknisk konsult inom maskinsäkerhet hos oss vara något för dig!

Vi erbjuder
På Schmersal investerar vi i din utveckling från dag ett genom grundlig utbildning inom maskinsäkerhet och ett nära samarbete med dina kollegor. Tillsammans med oss får du vara med och forma en av Schmersals viktigaste utvecklingsområde tec.nicum. Med marknadens mest omfattande produktutbud inom maskinsäkerhet i ryggen får du en solid grund att stå på. Utöver detta får du även arbeta på ett ledande globalt företag i en dynamisk arbetsmiljö. Vi sitter i fina ljusa lokaler i Västra Frölunda

Vad tycker Dirk Peters, försäljningschef, är viktiga egenskaper för att lyckas i tjänsten?

"Att kunna samarbeta med sina kollegor på ett naturligt sätt är ett måste för att nå framgång. Du är så klart intresserad av maskinsäkerhet och allt som ingår i detta ämne. Du är en öppen och engagerad person med sunda värderingar som är hungrig på att lära dig nya saker. Du har lätt att kommunicera med olika typer av kunder för att sätta sig in i deras verklighet. Ämnet maskinsäkerhet är ett ständigt lärande och du är förmodligen intresserad av tjänsten för att utvecklas i många år framöver."

Läs mer om tjänsten och företaget på Schmersal.

https://career.masterhelp.se/schmersal/konsult-maskinsakerhet

Arbetsuppgifter
Som teknisk konsult inom maskinsäkerhet tillhör du vårt tec.nicum team där du utför riskanalyser på maskiner och maskinlinjer ute hos våra kunder. Du kommer även validera säkerhetsfunktioner, assistera kunder vid CE-märkning samt agera som stöd inom maskinsäkerhetsfrågor. I rollen som teknisk konsult inom maskinsäkerhet kommer du också hålla i seminarium gällande maskinsäkerhet för våra kunder. 

Arbetsuppgifterna är både utmanande och utvecklande, där du hela tiden ställs inför olika maskinlösningar och möter intressanta människor på olika kunskapsnivåer. Du blir stationerad i Göteborg och dina uppdrag kommer framför allt att vara runt om i Sverige men kan även ingå i globala projekt.  

Din profil
För att trivas som teknisk konsult inom maskinsäkerhet tror vi att du har en teknisk utbildning, helst inom el/automation eller mekatronik, och att du arbetat i en teknisk roll. Gärna med maskiner inom industrin. Som person ser vi att du har ett starkt driv och en nyfikenhet att lära dig nya uppgifter. Du har goda kommunikativa färdigheter och kan ta till dig och förmedla information. Du talar och skriver svenska flytande och har goda kunskaper i engelska. 

Vidare ser vi positivt på om du har/kan:

  • Läsa elritningar
  • Erfarenhet utav automationsteknik eller PLC-programmering
  • Kunskap om säkerhetskretsar
  • Erfarenhet utav maskindirektivet med tillhörande standarder
  • Utföra riskanalyser
  • Projektledning

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Maria Ahlén, 0708-490288, och Cassandra Åkerblad, 0720-708970, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Om företaget Schmersal gör maskiner säkra. Schmersalkoncernen utvecklar och producerar system- och komponenter för maskinsäkerhet och har ca 15 000 aktiva produkter. Därmed är Schmersal en av världens största leverantör av säkerhetskomponenter. Schmersalgruppen levererar systemlösningar för maskinsäkerhet till maskiner och anläggningar med branschkompetens och kvalificerade konsulttjänster. Mer än 1 900 medarbetare, 7 tillverkande fabriker i världen och är representerade i 20 länder. Vi arbetar dagligen med säkerhetstekniska lösningar tillsammans med våra kunder för att skapa säkra arbetsplatser.

Schmersal Nordiska AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 oktober 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup