Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Ekonomiansvarig till Talurit

Publiceringsdatum
03 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Talurit letar efter nästa drivna nyckelperson! Har du arbetat som ekonomiansvarig och vill komma till ett företag där du får vara med och ta ansvar och påverka på riktigt? Vill du ta chansen att leda ekonomiarbetet och se till att den ekonomiska styrningen är på topp för den fortsätta utvecklingen? Sök då tjänsten som Ekonomiansvarig redan idag!

TJÄNSTEBESKRIVNING OCH ERBJUDANDE

Talurit är verksamma inom industrin och nu får du möjlighet att komma till en ansvarsfylld roll. Målet är att fortsätta expandera och därmed vara en pålitlig leverantör med snabba leveranser och hög servicenivå. Vi söker en driven Ekonomiansvarig till teamet i Göteborg. I rollen som Ekonomiansvarig hos Talurit kommer du ha ett brett ansvar som innefattar både ekonomi och HR. Du kommer att sätta din prägel på den framtida utvecklingen genom din centrala funktion.

I denna tjänst kommer du att ansvara för HR- och ekonomifunktionen på Talurit AB samt sammanställning av koncernen. Du kommer att genomföra och utveckla finansiella analyser samt hantera finansiella kontroller och redovisningsförfaranden. Ditt ansvar inkluderar hantering av leverantörsreskontra, faktureringen mot kund samt den löpande redovisningen, månadsbokslut, rapporter och årsbokslut. Du kommer också att ansvara för lönehanteringen för ungefär 40-45 medarbetare, både tjänstemän och kollektivanställda.

Vidare kommer du att utveckla och leda ekonomifunktionen, ansvara för ekonomisystem och processer, samt stötta den operativa verksamheten med lagerjournaler, analyser och rapporter. Du kommer att förbereda lednings- och styrelserapporter, ingå i ledningsgruppen/styrgruppen. Dessutom kommer du att driva och utveckla HR inom koncernen samt digitaliseringsprocesser inom ekonomi för koncernen.

PERSONPROFIL

Du som söker tjänsten som Ekonomiansvarig hos Talurit har arbetat några år inom ekonomi tidigare och har gedigen erfarenhet inom ekonomiområdet. Du har relevant och uppdaterad utbildning och erfarenhet av koncernredovisning.

Vi tror att du som söker denna tjänst är handlingskraftig och trivs med frihet under ansvar. För att passa i rollen är du nyfiken med egen initiativförmåga och trivs med att ligga nära affären. Vidare drivs du av att vara noggrann och strukturerad i ditt arbete. Som person är du analytiskt lagd samt prestigelös med en stor portion inre driv. Tidigare erfarenhet av tillverkande bolag, produktkalkylering, lagervärdering, nyckeltalsanalys samt erfarenhet av internationella koncerner är önskvärt.

Det som kommer att vara avgörande om du är rätt person är din vilja, inställning och ditt engagemang. Vi söker dig som trivs med att ta eget ansvar i ditt arbete och som vill komma till ett företag där ditt driv är avgörande för hur du kommer att trivas och lyckas.

ÖVRIGT

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Göteborg. Kontoret ligger i Högsbo.

OM TALURIT

Talurit är privatägt och grundades 1948. Talurit är en internationell marknadsledare inom mekanisk splitsning av stållina. Utöver dotterbolag i Tyskland, Storbritannien, Kina, USA och Singapore har de ett nätverk med distributörer runt om i världen.

Produktutbudet har breddats från kärnprodukterna presslås, pressverktyg och pressmaskiner till att nu även erbjuda kundspecifika helhetslösningar. Produkterna säljs över hela världen och har representation i de flesta industriländer. Talurit utvecklar, tillverkar, marknadsför och underhåller utrustning och system med högsta kvalitet för mekanisk skarvning av vajer och vajertillverkare till ståltrådstillverkare över hela världen. Med en unik position på marknaden med egen design och produktutveckling, egen tillverkning, ett brett och komplett produktsortiment och hög kompetens inom området.

Läs mer på: www.talurit.com

OM PERFORMIQ

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Camilla Aurell på 073-353 75 41. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!

PerformIQ logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 juli 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.