Hoppa till innehåll
IBI International logotyp

Redovisningsekonom, IBI International AB

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Som redovisningsekonom på IBI international sitter du i fina lokaler vid Heurlins Plats och blir en del av ett mindre team på fyra personer. Detta är en arbetsplats för dig som trivs i en familjär och internationell miljö där du blir en värdefull lagspelare i bolagets framgångsresa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som redovisningsekonom:
  • Löpande bokföring i SAP Business One
  • Självständigt arbeta med hela processen kring leverantörsreskontran
  • Skapa och skicka betalfiler till banken
  • Ta emot och boka inbetalningsfiler
  • Stämma av samtliga balanskonton
  • Momsdeklaration
  • Månadsbokslut
  • Rapportering varje månad till VD
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och som hunnit skaffat dig några års erfarenhet på en ekonomiavdelning. Om du arbetat 2-5 år som ekonomiassistent eller junior redovisningsekonom och känner dig redo för nästa steg kan detta vara en mycket spännande möjlighet för dig. Under din tidigare erfarenhet har du troligen arbetat med löpande bokföring, avstämningar och fått en insyn i bokslutsprocessen. För att trivas i rollen ser vi gärna att du har lätt för att sätta dig in i olika affärssystem och uppskattar att arbeta i en internationell miljö. Rollen kräver därför att du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, i tal och skrift.

Personliga egenskaper:

Som person är du initiativtagande och självgående lika mycket som du är en prestigelös lagspelare. Detta gör att du trivs med att vara en del av ett mindre team där man stöttar och lär av varandra, samtidigt som du självständigt styr ditt arbete framåt. Dessutom tror vi att du som person har ett starkt inre driv och motiveras av utmaningar och utveckling.

Placeringsort: Göteborg, Heurlins Plats

Om företaget:

IBI International AB är ett privatägt handelshus som köper och säljer olika byggmaterial såsom trävaror, plywood, dörrar, kakel och klinker, mm. Idag omsätter företaget ca 400 mkr och har kunder i över 50 länder. Företaget bildades 1995 och har idag 10 anställda på huvudkontoret i Göteborg och ca 18 personer anställda utomlands. IBI International AB har samarbetskontor i Brasilien, Kina och Colombia.

IBI International hjälper sina kunder med hela processen ifrån inköp till leverans inklusive logistik, kvalitetskontroll, försäkring, exportdokument och finansiering.

Kontoret ligger centralt i Göteborg och som anställd erbjuds du en härligt familjär atmosfär och förmåner som exempelvis frukost varje dag. Företaget ordnar varje år trevliga gruppaktiviteter.

För mer information om bolaget https://www.ibi.se/

Ansökan:

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Jenny Österberg på 0739-427480 eller jenny.osterberg@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det är endast möjligt att bifoga ett dokument.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen):
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

IBI International logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 augusti 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren