Hoppa till innehåll
OIO logotyp

Logistikkoordinator till Nordic Bulkers

Sista ansökningsdag
26 september 2024 (29 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om rollen:
I samarbete med Nordic Bulkers söker vi nu en logistikkoordinator som kommer att spela en central roll i att säkerställa effektiva kundtransporter från början till slut. Här ges du möjlighet att arbeta i en händelserik och internationell miljö, där du tar stort eget ansvar och har ett kontor med central placering i Göteborg.

I rollen som logistikkoordinator kommer du att ha ansvar för att koordinera transporter, följa upp avvikelser och säkerställa att samtliga kundtransporter sker enligt plan. Du förväntas äga helhetsansvaret för transporter från att lasten avgår i Sverige till att den når slutdestinationen, och att du därmed är van vid att arbeta proaktivt för att förhindra avvikelser som kan leda till förseningar. Nordic Bulkers arbetar med transporter i hela EU, såväl av intermodal som av multimodal typ med specialisering på torra bulklaster. Du kommer att arbeta mot ett flertal kunder parallellt och i rollen kan du förvänta dig ett stundtals högt tempo, där mycket kan hända och kontaktytorna är många. Med det sagt är det viktigt att besitta ett öga för detaljer där varje avvikelse i transportkedjan blir kritisk att följa upp.

Sammanfattningsvis kommer du att:
  • Ansvara för helheten i transportkedjan från punkt A till punkt B.
  • Använda Nordic Bulkers egenutvecklade webbaserade TMS-system för att hantera och följa upp transporter i realtid.
  • Aktivt kommunicera med kunder och leverantörer, hantera avvikelser och säkerställa att alla leveranser möter kundens tidskrav.
  • Samarbeta med chaufförer och andra operativa roller för att lösa problem som kan uppstå under transportens gång.
  • Upprätthålla en hög servicenivå och vara proaktiv i att hitta lösningar för kunder.
Vi söker dig som:
  • Har högskole- eller universitetsutbildning inom transport/logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Har erfarenhet av en koordinerade roll inom logistik- eller transportbranschen
  • Är van vid att arbeta proaktivt samt lösa problem som uppstår ad-hoc
  • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift
Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för rollen och kommer således utvärdera din känsla för service, kombinerat med hög professionalism och problemlösningsförmåga. För att lyckas i rollen behöver du besitta en god förmåga till att bygga och knyta relationer med leverantörer, kollegor och andra intressenter som är avgörande för en effektiv och lyckad transport. Du är initiativtagande och motiverad till att hitta nya lösningar och ser möjligheter där andra ser hinder.

Om Nordic Bulkers:
Nordic Bulkers AB är ett svenskt företag med lång erfarenhet inom logistik och transport, specialiserat på hantering av torra och flytande bulklaster. Företaget grundades 1992 genom en sammanslagning av tre bolag och har sedan dess vuxit till att bli en betydande aktör inom transportsektorn. Nordic Bulkers erbjuder omfattande tjänster inom nationella och internationella transporter, lagerhållning och hantering av bulklaster. De fokuserar särskilt på intermodala och multimodala transportlösningar, vilket innebär att de använder flera olika transportmedel för att optimera logistikkedjan, inklusive tåg, lastbilar och sjötransporter. Företaget har också en stark närvaro i Skandinavien och Europa, med terminaler i Oxelösund, Wallhamn och nyligen även i Stenungsund och Falkenberg.

Läs mer om deras verksamhet här: https://www.nordic-bulkers.se

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag där du blir inledningsvis blir anställd under 6 månader som konsult på OIO. Avsikten och målet är att du på sikt blir anställd hos vår partner förutsatt att samtliga parter är nöjda med samarbetet. Möjlighet till hemarbete erbjuds 1 dag i veckan.
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Omgående/enligt överenskommelse
  • Placering: Centrala Göteborg
  • Lön: fast månadslön, marknadsmässig
Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
OIO logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 september 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren