Hoppa till innehåll
OIO logotyp

Supply Chain Planner till längre vikariat

Ansök nu
Om tjänsten:
Nu söker vi dig med logistikbakgrund till rollen som Supply Chain Planner hos en av våra kunder inom fordonsindustrin. Behovet är ett 12 månader långt föräldravikariat som kan bli både förlängt eller en permanent lösning, beroende på hur behovet utvecklar sig under nästa år.

I din roll som Supply Chain Planner kommer du att arbeta med mot ett tilldelat segment avseende komponenter och tillhörande produktionsanläggningar globalt. Det är ditt ansvar att agera länken mellan produktion, logistik och order, där du genom bra dialog och en lösningsorienterad inställning kan skapa goda flöden.

Du är den sammanfogande länken mellan ett flertal anläggningar globalt och arbetar för att ha ett så bra globalt flöde som möjligt samt att man prioriterar rätt i olika situationer som uppstår. Händer något i produktionen som gör att leverans påverkas är det dig man ringer till och du är den som kallar till möte med berörda parter för att lösa supply chain-flödet globalt på bästa sätt. Det kan krävas beslut om att ändra leveranser från en anläggning till en annan, att flyga in en kritisk komponent med kort varsel eller att helt enkelt justera produktionsplanerna baserat på tillgänglig kapacitet. Här krävs det att du kan analysera och optimera planeringen från flertalet fabriker samtidigt samt att du vågar peka med hela handen om situationen kräver detta.

Sammanfattningsvis kommer du att:
  • Övervaka och justera produktionsplaner i realtid vid förändringar i produktion baserat på prognoser, order och kapacitet.
  • Analysera produktionsdata för att identifiera trender, problem och förbättringsmöjligheter.
  • Säkerställa att berörda avdelningar, leverantörer och anläggningar kan möta produktionsplanerna samt agera om något avviker.
  • Fungera som länk mellan produktion, logistik, inköp och avdelningar som sköter behov- och kapacitetsplanering.
  • Ha koll på backlogg, leveransprecision och produktionssläpp.
Vi söker dig som:
  • Har relevant ingenjörsexamen inom industriell ekonomi, logistik eller produktionsledning. Annan likvärdig utbildning är också aktuellt.
  • Har minst 3 års erfarenhet av produktionsplanering från tillverkningsindustrin.
  • Har goda kunskaper i ERP-system och Excel.
  • Är bekväm med att arbeta i internationell miljö och talar samt skriver flytande svenska och engelska.
  • Besitter stark analytisk och problemlösningsförmåga.
  • Har mycket stark kommunikativ förmåga utan problem att arbeta mot flera kontakter parallellt dagligen.
Du har förmågan att driva processer självständigt och har ett öga för detaljer och förbättringar. Du är en person som vågar ta plats och kan hantera både interna och externa kontakter på ett professionellt sätt för att driva ditt arbete framåt. I denna roll ställs det krav på att du kan skapa goda relationer till nyckelpersoner globalt och där du är duktig på att avgöra när man behöver stå på sig och när man kan släppa efter för att komma hela vägen i mål.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag med anställning hos OIO under uppdraget som är tänkt att löpa minst 12 månader.

Övrig information:
  • Omfattning: Heltid, 8-17
  • Start: Omgående
  • Placering: Göteborg
  • Kontaktperson: Dino Segetalo - dino.segetalo@oio.se
  • Lön: Fast månadslön
Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om OIO:
Vår passion är att hjälpa dig till rätt roll och arbetsplats. Vi är samtidigt medvetna om att du är kräsen och väljer med omsorg inför nästa karriärsteg, det skulle vi också göra. Därför arbetar vi dedikerat i rekryteringsprocessen för att lära känna dig och dina ambitioner. Vi tror nämligen att människor på rätt plats har större chans att nå sin fulla potential. Genom schyssta, okrångliga anställningsvillkor samt ett närvarande ledarskap arbetar vi därefter aktivt med ditt engagemang och din utveckling. På så vis strävar vi efter att bli en självklar karriärpartner för dig. We are as picky as you are.
OIO logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 september 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren