Hoppa till innehåll
Meritmind AB logotyp

Systemintresserad ekonomiassistent, Centrala Göteborg

Publiceringsdatum
02 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Nyexaminerad ekonom med intresse för system och digitalisering? I rollen som ekonomiassistent hos vår kund kommer du ingå i en central leverantörsreskontragrupp och ansvara för ett eget geografiskt område. Du tar rollen som expert inom ditt område och delar med dig av din kunskap genom att driva utvecklingsprojekt samt hålla utbildningar kopplat till system och processer.

Start för uppdraget är i juni och beräknas pågå i 6 månader. Ambitionen är sedan att man blir överrekrytering till kund.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Hantering av leverantörsfakturor avseende kontroller, kontering och påminnelser.
  • Ansvar för leverantörsbetalning via fil samt återredovisning av betalning.
  • Samtal med leverantörer och interna förvaltare.
  • Utveckla och förbättra ortens leverantörsreskontraprocess.
  • Underhåll av systemet samt optimering av användande.
  • Hålla utbildningar av nya användare i systemet.
Kvalifikationer och personliga egenskaper

I denna roll kommer du hantera ett stort flöde av leverantörsfakturor samtidigt som du är ett internt stöd till övriga kollegor. Det är därför viktigt att du är noggrann och strukturerad samtidigt som du är kommunikativ, nyfiken och engagerad. Dessutom är du prestigelös och drivs av att supportera och dela med dig av din kunskap.

För att passa i rollen har du en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och har hunnit skaffa dig någon form av praktisk erfarenhet. Kanske har du haft en timanställning, tidigare sommarjobb eller praktiserat på en ekonomiavdelning.

Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, i tal och skrift. Vi tror också att du som söker lockas lite extra av system, digitalisering och processförbättringar!

Om Meritmind

Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda och omsätter över en halv miljard. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se

Ansökan

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta konsultchef Jenny Österberg 0739-427480, jenny.osterberg@meritmind.se eller konsultchef Sofia Skyvell på 0701-660871, sofia.skyvell@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det är endast möjligt att bifoga ett dokument.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Meritmind AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 maj 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren