Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Avdelningschef ekonomi och intern service

Sista ansökningsdag
09 september 2024 (1 dagar kvar)
Publiceringsdatum
04 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Maria Holmberg
Telefon
Ansök nu
Om arbetsplatsen

Enkel och hållbar vardag i en öppen stad där alla kan vara delaktiga - det är vår vision! Demokrati och medborgarservices uppdrag är att stötta stadens verksamheter i att utveckla och utföra service till boende, besökare och företag samt i att skapa förutsättningar för invånarnas demokratiska delaktighet och inflytande. Det innebär att vi ansvarar för Göteborgs Stads kontaktcenter, ger metodstöd för service- och demokratiutveckling och samordnar och utvecklar externa digitala kanaler som till exempel goteborg.se. Vi driver stadens medborgarkontor, Teckenspråksforum, Regnbågshuset och Romano Center i Väst, som är ett romskt informations- och kunskapscenter. Vi erbjuder också konsumentrådgivning och budget- och skuldrådgivning. Dessutom ansvarar vi för Göteborgs Stads överförmyndarverksamhet. På vår förvaltning är vi drygt 250 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vill du driva och utveckla ekonomifrågor och intern service i en förvaltning i ständig utveckling? Nu söker vi en chef för avdelningen ekonomi och intern service.

Som avdelningschef ingår du i förvaltningsledningen och rapporterar till förvaltningsdirektören. Du har personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du leder avdelningen för ekonomi och intern service som består av tio medarbetare fördelade på funktionerna ekonomi, IT, administration och dataskydd. Du har direkt ledarskap för tre ekonomicontrollers och en enhetschef.

Du leder arbetet, utvecklar och förbättrar ekonomiprocesser samt ansvarar för att ta fram uppföljningar, beslutsunderlag och analyser inom området. Du driver ekonomistyrningen på förvaltningen och tillsammans med förvaltningsledningen arbetar du strategiskt för att på bästa sätt bidra till förvaltningens uppdrag och ansvar. Du ansvarar för att lägga ekonomiskt hållbara budgetar och långsiktiga ekonomiska planer. Förvaltningen har en central roll som innebär att stödja Göteborgs Stads olika verksamheter och du har därför flera olika finansieringsmodeller att förhålla dig till.

Arbetet växlar mellan att hantera strategiska och operativa frågor inom ansvarsområdet. Du säkerställer att dina medarbetare har goda förutsättningar och är välinformerade. I uppdraget ingår också att arbeta i Göteborgs Stads olika nätverk vilket ger dig möjligheten att påverka utvecklingen av gemensamma frågor.

Du stödjer förvaltningsdirektören i strategisk ledning och styrning av de förvaltningsgemensamma processerna inom dina områden. Du medverkar aktivt i förvaltningens samlade utvecklingsarbete, framför allt inom stödavdelningarna, tillsammans med avdelningscheferna för HR samt kommunikation och kansli.

Kvalifikationer

Vi söker dig med genomförd universitets- eller högskoleutbildning om minst tre år, med inriktning ekonomi så som förvaltningsekonom, civilekonom alternativt annan utbildning som bedöms likvärdig.

Vi vill att du har flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inklusive ekonomistyrning, budget och uppföljning, gärna i en politiskt styrd organisation. Vi vill också att du tidigare arbetat som chef med personal-, budget- och verksamhetsansvar och att du som chef ingått i ledningsgrupp på högre nivå.

Har du erfarenhet av att leda och driva utvecklingsarbete är det meriterande, likaså erfarenhet av att säkerställa ändamålsenlig drift av lokaler och IT.

För att lyckas och trivas med uppdraget behöver du vara bra på att kommunicera på ett sätt så att du får gehör för idéer och som kan skapa delaktighet och förtroende såväl inom som utanför förvaltningen. Du är socialt trygg, står för fattade beslut och kan förmedla obekväma budskap när det behövs.

Det är också viktigt att du är lyhörd, har god analytisk förmåga och kan se verksamheterna ur ett helhetsperspektiv. Du kan sätta ditt ansvarsområdes betydelse i ett större sammanhang och samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tillsvidare

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Göteborgs Stad med Jurek Recruitment & Consulting. Vid frågor om tjänsten, kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Maria Holmberg, maria.holmberg@jurek.se och Malin Hellner, malin.hellner@jurek,se.Skicka in din ansökan genom länken i annonsen. Med hänsyn till GDPR tar vi ej emot ansökningar via epost. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök senast: 2024-09-09

Referensnummer: C201383

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Eva Englund, Förvaltningsdirektör
031-365 00 23

Fackliga företrädare

Håkan Eriksson, Sacorådet/Akavia

0736-66 07 19

Robert Hytti, Vision

robert.hytti@demokratimedborgarservice.goteborg.se

Övrigt

Vi erbjuder en arbetsplats med en kund- och serviceorienterad arbetsplatskultur med verksamheter i kontinuerlig utveckling. Vi har medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Förvaltningens lokaler ligger centralt i Göteborg.

Vi vill att vår förvaltning ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald och en jämn könsfördelning bidrar till att utveckla vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan.
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 september 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!