Hoppa till innehåll
Jerrie AB logotyp

Redovisningsekonom till The Swedish Club, Göteborg

Sista ansökningsdag
11 september 2024 (14 dagar kvar)
Publiceringsdatum
26 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om rollen
Du kommer att ingå i ett team om sex personer som leds av chefen för Accounting och Financial Reporting. Vi arbetar tätt ihop med övriga team inom Finance, Risk Management & Project Management som totalt består av 12 personer. Vårt team ansvarar för bland annat redovisningsfrågor, bokslut, filialredovisning, skattefrågor, bokföring, avstämningar och intern kontroll samt systemfrågor. Vi redovisar och handlar med valutaterminer och följer dagligen upp vårt kassaflöde. Redovisningen för hela bolaget inklusive dess utländska filialer sköts av vårt team i Göteborg vilket också innebär att vi säkerställer redovisningen enligt de lokala redovisningsreglerna och den finansiella regelefterlevnaden.

Arbetsuppgifter:
  • Löpande redovisning såsom daglig bokföring och kontouppdateringar
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Internkontroll i samband med bokslut och finansiell rapportering
  • Delta i finansiell rapportering
  • Säkerställa efterlevnad av skatteregler och lagar
  • Samarbete med revisorer, banker, myndigheter
  • Vara med och driva förbättringsprojekt inom ekonomiområdet
Vem vi söker
Vi söker dig med dig med en högskoleutbildning inom ekonomi och god erfarenhet av löpande bokföring och bokslutsarbete. Du har god kunskap kring svenska skatteregler och redovisningsstandarder. Du har en förmåga att hantera både rutinmässiga redovisningsuppgifter och mer komplexa ekonomiska analyser. Du tycker det är roligt att arbeta med förbättringar, nya processer och system.

Du är en van Excel-användare och har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya affärssystem. Du skriver och pratar engelska på professionell nivå och får med fördel ha erfarenhet från en internationell kontext. Tidigare erfarenhet inom bank eller försäkringsbranschen ses också som meriterande.

Som person är du noggrann och analytisk med god prioriteringsförmåga. Som ett förhållandevis litet bolag är vi måna om att stötta varandra och tror att du som söker dig till oss är en prestigelös lagspelare. Du trivs i en dynamisk och kommunikativ roll med många kontaktytor.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en central roll inom en internationell verksamhet i en spännande bransch. Vår företagskultur är ambitiös och familjär, vilket gör att våra medarbetare trivs och stannar. Medarbetarna är vår viktigaste resurs och vi månar om personalen och erbjuder generösa lokaler centralt i Göteborg invid Göta älv samt fina personalförmåner.

Hos oss kommer du få möjlighet att göra skillnad för företagets framgång, men också utvecklas i din personliga kompetens. Vår värdegrund i det dagliga arbetet är Proactive, Reliable, Committed - vi hoppas och tror att du som söker delar dessa med oss.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar The Swedish Club med Jerrie. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Frida Garding Lindstrand på +46 723 33 01 49. Sista ansökningsdag är 11 september, men då urval och intervjuer sker löpande så ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt.
Jerrie AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

The Swedish Club etablerades 1872 och är idag ett av de ledande marina försäkringsbolagen inom internationell sjöfart. Bolagets försäkringsportfölj innefattar marina försäkringar anpassade för redare och befraktare. Huvudkontoret ligger i Göteborg och lokala kontor finns i Oslo, London, Aten, Hong Kong, and Singapore.

The Swedish Club har idag ca 150 medarbetare och drivs som ett ömsesidigt försäkringsbolag som ägs av sina medlemmar. Mer information hittar du på www.swedishclub.com.