Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Systemingenjör inom nätverkskommunikation till SAAB

Publiceringsdatum
15 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du en driven och målmedveten person med intresse för signalbehandling och som besitter en god teknisk kompetens? Vill du dessutom arbeta i en miljö präglad av personlig såväl som professionell utveckling och arbeta med innovativa produkter i teknikens frakant? Då kan rollen som Systemingenjör vara något för dig, sök redan idag!

Om kundföretaget:
SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är runt 19 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. SAAB ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter, där de respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Om tjänsten:
Som Systemingenjör kommer du att bli en del av ett team bestående av juniora såväl som seniora ingenjörer. Teamet arbetar med radarfunktionalitet med fokus på signalbehandling. I rollen kommer du att arbeta med BIT-hantering (Build In Test) tillsammans med andra kompetenta personer inom området. Vidare kommer du att ha ansvaret för att analysera och synkronisera felkoder i systemet för att sedan presentera vidare för intressenter inom organisationen. Du kommer också att arbeta med CANbus samt med att utbilda användare inom BIT. I rollen kommer du att få en nyckelroll och ha många kontaktytor, vilket gör att en god kommunikationsförmåga är vid stor vikt.

Vi söker dig som:
 • Har en civilingenjörsexamen inom datateknik, nätverk- och kommunikation eller motsvarande inriktning.
 • Besitter goda kunskaper inom data, nätverk och/eller kommunikationsprotokoll.
 • Tycker att tekniska utmaningar är spännande och har ett intresse av att arbeta med komplexa produkter.
 • Talar och skriver flytande svenska samt engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet.
Det är meriterande om du:
 • Har en god förståelse i Matlab, Java och C.
 • Har arbetat vid sidan av studier inom ett tekniskt område/har hobbyprojekt inom IT.
För att trivas i den här rollen tror vi att du som person är driven, har en god analytisk förmåga och trivs att arbeta i team för att tillsammans med andra uppnå bästa möjliga resultat. Du är initiativtagande och inte rädd för att ta dig an nya arbetsuppgifter och komma med innovativa lösningar.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningen har vår kund krav på säkerhetsklassplacering vilket kan medföra krav på visst medborgarskap.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden.

Övrig info:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Augusti/September 2024
 • Placering: Göteborg
 • Rekryteringsansvarig: Sophie Tisell
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 juni 2024 (40 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?