Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Lärare hälso- och sjukvård vid försvarsmedicincentrum

Publiceringsdatum
08 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmaktens stridsskola för försvarsmedicin, FSS, vid Försvarsmedicincentrum i Göteborg är en Försvarsmaktsgemensam resurs som genomför utbildningar och övningar inom försvarsmedicin under ytan, på ytan, på marken och i luften.

På FSS finns idag tre avdelningar: utbildningsavdelningen, övningsavdelningen samt simulerings- och metodavdelningen.
Befattningen som du söker är placerad på övningsavdelningen.
  • Utbildningsavdelningens huvudsakliga uppgifter är att bedriva kurser, utbildningar samt kvalitetssäkra de försvarsmedicinska utbildningar som genomförs på övriga förband i Sverige.
  • Övningsavdelningen planerar, genomför, evaluerar och utvärderar utbildningar och övningar inom området försvarsmedicin.
  • Simulerings- och metodavdelningen genomför och utvecklar försvarsmedicinsk simulering samt pedagogiska metoder.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar planering, genomförande och evaluering av övningar och utbildningar samt specifik kompetens inom din profession som specialistsjuksköterska. Arbetet innebär att stödja med fackkompetens samt att verka som instruktör vid våra kurser och utbildningar.
Du kommer att stödja kurschefer inför, under övningar samt utbildningar. Du kan även komma att arbeta i rollen som kurschef vid våra försvarsmedicinska kurser.

Kvalifikationer
  • Legitimerad specialistsjuksköterska, inriktning distriktssköterska.
  • Minst två års erfarenhet inom din specialitet
  • B-körkort
Meriterande
  • Erfarenhet av försvarsmedicin
  • Genomförd värnplikt el motsvarande grundläggande soldatutbildning
  • Tidigare erfarenhet av tjänstgöring inom Försvarsmakten och/eller utlandstjänstgöring.
  • Kunskap och förståelse för Försvarsmaktens sjukvårdssystem, sjukvårdstaktik och sjukvårdsledning
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
Personliga egenskaper
Du trivs med att utbilda andra och dela med dig av dina erfarenheter. Du besitter en grundlagd pedagogisk förmåga och vill utvecklas inom det.
För att lyckas i denna roll bör du vara serviceinriktad, initiativtagande och med lätthet tar du dig an nya uppgifter. Du arbetar strukturerat och effektivt med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Med din personlighet bidrar du till stabilitet och trygghet i gruppen. Vi vill ha ett positivt arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, stöttar och ställer upp för varandra. Därför söker vi dig som är ansvarstagande mot dig själv och dina kollegor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, civil anställning på heltid. 6 månaders provanställning tillämpas
Arbetsort: Västra Frölunda, Göteborg. Resor och kvälls-/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.
Tillträdesdatum: snarast eller efter överenskommelse

Upplysningar om befattningarna

Avdelningschef Martin Fröberg Tel.031-69 20 00 (vxl)

Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se

Fackliga företrädare
OFGBG-FömedC (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)
SACO-(saco-gbg@mil.se)
SEKO-Försvar-Göteborg (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Läs mer samt ansök senast 2024-06-10. Ansökningar tas endast emot via Försvarsmaktens webbsida.

Personuppgiftsbehandling i LIME CRM
När du söker denna tjänst innebär det att Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter. För information om hur Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter; https://www.forsvarsmakten.se/sjukvardspersonal

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 juni 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren