Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Fysioterapeut vid försvarsmedicincentrum

Publiceringsdatum
24 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du vara en del av oss som jobbar för att starkare försvar av Sverige? Försvarmakten befinner sig i en expansionsfas och vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut och som har arbetat med ergonomi inom företagshälsovård. Hos oss får du vara med och utveckla försvarsmaktens hälso- och sjukvård som en del i samhällets totala sjukvårdsresurser.

Om enheten
Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och funktionscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns funktionsenheten, med vårdgivaravdelningen. Vårdgivaravdelningens uppgift är att stödja försvarsmaktens högkvarter med:
 • Att inrikta och följa upp av all hälso- och sjukvård inom Försvarsmakten baserat på de krav Försvarsmakten har som vårdgivare.
 • Utveckling och samordning av försvarsmaktens interna försvarshälsa, så att operativ effekt med tillgänglig personal och material uppnås.
Vidare lämnar avdelningen även fackmässigt stöd inom fysisk arbetsmiljö, arbetsskadestatistik, utbildning och publikationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att arbeta med försvarsmaktens hälso- och sjukvårdsverksamhet arbete med fokus på fysisk belastning, ergonomi och fysisk arbetsmiljö inom Försvarsmakten.

Du kommer att stödja i arbetet med att utveckla försvarshälsans tjänster samt i arbetet med att utveckla vårdgivarens rutiner.

Du kommer även att planera och genomföra utbildningar och samordna kompetensutvecklingen inom din yrkeskategori på försvarshälsan men även för annan försvarsmedicinsk personal samt chefer.

Vidare kommer du att aktivt delta i det systematiska kvalitetsarbetet inom hälso- och sjukvård samt stödja i det systematiska kvalitetsarbetet inom arbetsmiljöområdet.

Försvarsmakten växer och dina arbetsuppgifter kan komma att utvecklas över tid.

Kvalifikationer
 • Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast
 • Dokumenterad erfarenhet inom ergonomi som arbetsgivaren bedömer lämplig
 • Flerårig erfarenhet av arbete inom företagshälsovård
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Stor vana av arbete i Office-paketet
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av att leda projekt
 • Erfarenhet av att leda utbildningar
 • Arbete med ledningssystem
 • Erfarenhet från grundläggande militärutbildning, värnplikt eller annan verksamhet i Försvarsmakten
Personliga egenskaper

Vi söker dig med god analytisk, kommunikativ och social förmåga. Du behöver ha god förmåga att arbeta självständigt samt att arbeta i team.

Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter. I din roll kommer du att interagera med många skilda delar av organisationen vilket förutsätter en tydlig kommunikation och stor lyhördhet. Du behöver även kunna skapa förståelse om och överblick över angränsande arbetsområden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Typ av anställning:
Tillsvidareanställning, civil anställning på heltid. 6 månaders provanställning tillämpas.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Göteborg, Resor och kvälls-/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.

Tillträdesdatum: Från och med 2024-09-01 eller enligt överenskommelse

För upplysningar off befattningen:
Avdelningschef, Fredrik Löfberg Tel. 031-69 20 00 (vxl).
Funktionsenhetschef, överstelöjtnant Henrik Börjesson Tel. 031-69 20 00 (vxl).

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se

Fackliga företrädare
OFGBG-FömedC (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet-F7 (forsvarsforbundet-f7@mil.se)
SACOSTYR-FömedC (sacostyr-fomedc@mil.se)
SEKO-Försvar-Göteborg (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-21. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 maj 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren