Hoppa till innehåll
Emploid logotyp

Area Sales Manager - Scanvaegt Systems AB

Sista ansökningsdag
04 oktober 2024 (27 dagar kvar)
Publiceringsdatum
02 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du en erfaren servicetekniker som vill ta klivet vidare mot en teknisk säljroll? Eller har du en bakgrund inom teknisk försäljning mot tillverkande industrier? Då är det här en tjänst för dig!

Om rollen

I rollen som Area Sales Manager kommer du att förvalta befintliga kundrelationer inom livsmedelsbranschen samt utveckla och dra in nya affärer inom framför allt tillverkande industrier. Ditt geografiska område sträcker sig från Skåne upp till Göteborg och du utgår hemifrån med tjänstebil. För att lyckas i ditt säljarbete kommer du spendera större delen av din tid ute på kundernas anläggningar varför du trivs med att vara på resande fot. Du kommer att äga hela säljprocessen från prospektering, mötesbokning, teknisk rådgivning samt offertskrivning och orderläggning. Vid komplicerade tekniska konsultationer finns teknisk support tillgänglig att följa med ut på kundbesök.

Mer konkret innefattar tjänsten:
  • Bearbeta och utöka affärer hos befintliga kunder
  • Uppsökande försäljning mot nykund
  • Teknisk rådgivning, offertskrivning och orderhantering
  • Administration kring säljprocesser i affärssystem
Om dig

För att trivas i tjänsten tror vi att du är en målinriktad, driven och självgående person som gillar att styra dina dagar och arbetsuppgifter själv. En förutsättning för att bli framgångsrik i rollen är att du har ett stort tekniskt intresse samt har förståelse för processindustrin. Då du främst säljer Scanvaegts produkter och system genom din tekniska kompetens och förslag på förbättringar i industriprocesser är du duktig på att bygga förtroende och långsiktiga relationer med dina kunder.

Det är för tjänsten ett krav med:
  • Erfarenhet av teknisk försäljning mot processindustrin, livsmedelsindustrin eller tillverkande industrier alternativt erfarenhet som servicetekniker där du ansvarat för kunddialoger
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, danska är meriterande
  • Goda kunskaper inom affärssystem, SuperOffice CRM är meriterande
  • B-körkort
Övrig information

Start: Omgående

Plats: Flexibel placeringsort inom södra Sverige, hemmakontor. Kontor finns bl.a Svedala.

Omfattning: Heltid

Arbetstider: Flextid 8-16, mån-fre

Lön: Enligt överenskommelse

Bakgrundskontroll kommer genomföras på de kandidater som går vidare i processen.

Om du har frågor om tjänsten ber vi dig att maila ansvarig rekryterare Helena Lork på helena.lork@emploid.se. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: area sales manager, account manager, teknisk säljare, servicetekniker, teknisk rådgivning, tillverkande industri, livsmedel, processindustrin, Malmö, Helsingborg, Lund, Kristianstad, Ystad, Ängelholm, Skåne, Göteborg
Emploid logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 oktober 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Scanvaegt Systems är idag Skandinaviens största vågleverantör med verksamhet i de skandinaviska länderna samt export till framförallt Europa. Scanvaegt koncernen ägs till 100% av familjen Grundtvig som grundade företaget 1932 i Danmark. Scanvaegt Systems AB som är det svenska dotterbolaget etablerades 1997 och ansvarar för den svenska marknaden. De finns med huvudkontor i Göteborg och regionkontor i Malmö, Kristianstad, Kalmar, Jönköping, Eskilstuna, Stockholm och Härnösand för att kunna ge sina kunder en effektiv service och support.

Scanvaegt Systems erbjuder ett mycket brett sortiment av kvalitativa lösningar inom vägning och IT lösningar för industrin. All utveckling sker i egen regi och deras målsättning är att alltid ligga i framkant när det gäller teknik och kvalitet. De erbjuder sina kunder allt från en enkel standalone lösning till avancerade totallösningar med integration om kringliggande system.

Läs gärna mer om företaget på deras hemsida: www.scanvaegt.com/se/