Hoppa till innehåll
Bravura logotyp

Embeddedutvecklare till Micropower

Publiceringsdatum
03 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Har du ett tekniskt intresse inom embedded och ute efter att få jobba med spännande produkter inom batterier? Vill du utvecklas på en arbetsplats som är en ledande tillverkare av batterier och batteriladdare? Om du svarar ja på dessa frågor så söker vi dig i rollen som embeddedutvecklare till Micropower!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Brillante och du anställs direkt hos Micropower Sweden AB.

Om företaget

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier samt batteriladdning. Micropower verkar i en spännande miljö då stora delar av industrin ställer om från fossila drivmedel till hållbara energilösningar, där Micropowers produkter och system är centrala. Företaget har en lång tradition av batteriladdning och har under de senaste åren även byggt upp ett starkt varumärke för batterier med litiumjonteknologi.

Micropower har sitt huvudkontor i Växjö där den största produktionsanläggningen av batteriladdare ligger samt deras högautomatiserade fabrik för batteritillverkning. Koncernen har även kontor i Göteborg och Stockholm samt egna bolag i Finland, Tyskland och USA, för både försäljning och utveckling. Idag har företaget en omsättning överstigande 1,8 miljard SEK och ett kraftfullt team på ca 500 anställda. Under sommaren 2024 påbörjar Micropower inflyttning till en helt ny anläggning i Växjö, som beräknas vara klar sommaren 2025. Mer information om Micropower kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.

Med placering i Göteborg, där utvecklingsavdelningen för Micropowers batterisystem är belägen, söker nu Micropower en embeddedutvecklare.

Arbetsuppgifter

I rollen som embeddedutvecklare hos Micropower kommer du att ingå i ett team med 7 andra kollegor som arbetar med liknande arbetsuppgifter. Arbetet utförs agilt där arbetsuppgifterna utförs mellan de tvärfuntionella teamen inom organisationen. I tjänsten arbetar du både självständigt och i nära samarbete med resten av teamet med att ta fram mjukvara för verksamhetens produkter och lösningar. Programmering sker främst med C och i tjänsten ingår även utveckling av automatiserade tester på hårdvaran. I dagsläget utvecklar Micropower nästa generations plattform och kommer fokusera mer på högeffekt och högspända batterilösningar för applikationer inom stationärkraft, fordon samt industriella applikationer.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Akademisk utbildning inom elektroteknik eller annan relevant inriktning
* Arbetsliverfarenhet inom embeddedutveckling med C eller C++
* Meriterande med ellära eller förståelse kring elscheman
* Du talar och skriver obehindrat på engelska
* Körkort B

Vi tror att du som söker motiveras av att agera problemlösande och har intresset samt förmågan att fördjupa sig i komplexa problem. Som person är du nyfiken och motiveras av att sätta i gång att driva projekt framåt. Du bidrar med nya idéer, perspektiv och har ett intresse för att lära dig nya saker och att testa på nya tillvägagångssätt. I rollen arbetar du tätt ihop med ditt team, vilket gör att det är viktigt att du uppskattar att jobba tillsammans med andra. Du har en öppen inställning till andra människor och ser ett värde i att samarbeta. Slutligen så tror vi att du kan hantera periodvis högre arbetsbelastning och trivs med att hålla tempo i ditt arbete.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Göteborgsvägen 52, 431 37 Mölndal
Lön: Enligt överenskommelse

Bravura logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 augusti 2024 (55 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss - som konsult eller rekryterad.