Hoppa till innehåll
Wieland Electric AB logotyp

Account Manager

Ansök nu

Account Manager till Västra Götaland

Vill du vara delaktig i vår fortsatta expansion på den svenska marknaden? Trivs du i en innovativ miljö där du tillsammans med dina kollegor får möjlighet att utveckla samarbetet med kunder ute på fältet? Då kan rollen som Account Manager på Wieland Electric AB vara något för dig! 

Vi erbjuder
Wieland erbjuder en roll med mycket frihet under ansvar där du får vara med på en spännande resa framåt. Som Account Manager ansvarar du för hela säljprocessen, från första kundkontakten till merförsäljning och utveckling av befintliga kunder, i ett bolag som präglas av innovativ utveckling med fokus på kvalitet och servicekänsla i allt vi gör. Vi erbjuder givetvis marknadsmässiga villkor.  

Läs mer om varför du ska jobba på Wieland.

https://www.wieland-electric.com/en/company/career/wieland-employer/

https://www.wieland-electric.com/en/company/career/professionals

Arbetsuppgifter
I rollen som Account Manager arbetar du med teknisk försäljning av elektronik och automationslösningar inom maskintillverkning och OEM mot industrin. Arbetet innebär både nykundsbearbetning och utveckling av befintliga kunder. Du driver säljaktiviteter och presenterar tekniska lösningar som passar kundernas individuella behov.

Tjänsten innefattar också:

  • Genomförande av produktpresentationer och kundutbildning
  • Rapportering i CRM-system med pipeline, projektportfölj och resultat
  • Deltagande på mässor i och utanför Sverige
  • Teknisk rådgivning och support
  • Budgetplanering och uppföljning av försäljningsprognoser

Distriktet du bearbetar innefattar västra Sverige. Du rapporterar till försäljningschefen i Sverige och arbetar nära vår engelsktalande interna personal och produktspecialister i Tyskland.

Din profil
För rollen som Account Manager är det meriterande om du har en teknisk kompetens inom B2B-försäljning inom industri och automation. Du är van vid längre säljcykler där du jobbar med rådgivning och djupa kundrelationer som är baserat på förtroende. Vi ser gärna att du har erfarenhet av komponent- och/eller problemlösningsförsäljning inom industrisektorn från tillverkare, grossist, konsult eller annan verksamhet.

Kvalifikationer

  • God förmåga att tänka lösningsorienterat
  • Driven och målfokuserad
  • Strukturerad med god kommunikationsförmåga, muntligt och skriftligt
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
  • Relevant utbildning och bakgrund inom elbranschen

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolens rekryteringskonsult Victor Gudstafsson, 036-3363462 och Nicklas Jonsson, 031-7045190.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Wieland Electric AB är ett globalt företag som specialiserar sig på lösningar inom elektrisk anslutningsteknik och automation. Vi tillhandahåller ett brett utbud av produkter och system för olika industrier och tillämpningar. Wieland Electric erbjuder bland annat kablage- och anslutningsteknik, industriella kontakter, reläer, sensorer, styrningar och olika typer av automationssystem. Våra produkter och lösningar används ofta inom områden som industriell automation, byggnadsautomation, maskinbyggande, energihantering och fordonsteknik. Genom att erbjuda pålitliga och innovativa elektriska lösningar strävar Wieland Electric efter att hjälpa våra kunder att öka sin effektivitet, produktivitet och säkerhet i olika applikationer och arbetsmiljöer.

Wieland Electric AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 juli 2024 (41 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och rekryterar ledare och specialister inom sälj och marknad. Vi hjälper säljare, Key Account Managers, chefer och marknadspersonal ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp. 
https://register.masterhelp.se/candidate/signup