Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Tågvärdar till SJ AB i Göteborg!

Publiceringsdatum
29 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en flexibel person som trivs med att vara på resande fot, i kombination med att bemöta nya människor och leverera högklassig service? Då är rollen som tågvärd perfekt för dig! Just nu söker SJ AB efter personer som vill skapa en trygg och minnesvärd resa för deras kunder. Som tågvärd kommer du att få möjlighet att ta stort säkerhetsansvar samtidigt som du levererar service i världsklass under resans gång samtidigt som det ger dig möjlighet till en varierad vardag där du får utforska nya platser. Om du är redo för en ny möjlighet och vill växa inom järnvägsbranschen är du varmt välkommen med din ansökan!Om tjänsten

Academic Work söker flera engagerade tågvärdar som vill spela en nyckelroll i att skapa en trevlig och säker resa för SJ AB:s kunder. I rollen ger du högklassig service, förser kunder med information och ser till att säkerheten är prioriterad ombord. Du kommer att arbeta både på SJ Snabbtåg och SJ Regionaltåg där axlar rollen som både tågvärd och avgångssignalerare.

I ditt arbete på snabbtågen kommer ditt fokus vara att skapa en trevlig atmosfär i bistron där du jobbar med försäljning och svarar på frågor, du serverar också mat till kunder som reser i första klass, medan du på regionaltåget tar ansvar för biljetthantering, information och skapar en trevlig stämning ombord. På regionaltåget kommer du att agera självständigt, och på snabbtåget har du alltid en kollega vid din sida. Vi söker därför dig som trivs lika mycket med självständigt arbete som med samarbete i team.

Introduktion

Under de första 8 veckorna av anställningen genomgår du en betald heltidsutbildning med fokus på teoretisk och praktisk grundutbildning, förlagd i både Göteborg och Stockholm. Gällande utbildning som sker på annan ort bekostas detta av SJ AB sett till både resa och boende. Under utbildningen får du som blivande tågvärd lära dig hur du erbjuder en god service till kunder, hur du kommer använda digitala arbetsverktyg ombord, samt teknisk kunskap om fordonen. Du kommer också att utbildas i trafiksäkerhet, hantering av oförutsedda händelser för att kunna hantera olika situationer som kan uppstå i rollen. Utbildningen kommer också att ge dig omfattande kunskap om relevanta lagar och bestämmelser för ditt arbete inom järnvägen. Din anställning omfattas av bra förmåner och gällande kollektivavtal.

SJ AB erbjuder en dynamisk arbetsplats med en fantastisk framtid där stora möjligheter till personlig utveckling finns.Arbetsuppgifter
 • Förbereda resan genom att se vilka förutsättningar du kommer ha under dagen
 • Ge service till kunder både innan och under resan
 • Ansvara för servering i bistro, samt av förbeställd mat till kunder i första klass under resans gång
 • Biljettvisering vid tågets avfärd och vid ny påstigning av kunder
 • Ge löpande information till kunder vid trafikstörningar och avvikelser
 • Uppmärksamma, hantera och rapportera avvikelser innan, under och efter resorna
 • Samarbeta tillsammans med lokföraren och eventuell kollega som du jobbar tillsammans med
 • Följa säkerhetsbestämmelser och ordningsregler som gäller för järnvägen samt SJ:s interna föreskrifter


Kvalifikationer
 • Har en avslutad 3 årig gymnasieutbildning
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

Det är meriterande om du

 • Har tidigare erfarenhet av säkerhets- eller servicebranschen

Särskilda krav

 • Är 20 år fyllda vid inskickad ansökan, med anledning av alkoholservering
 • Utdrag ur polisens belastningsregister kommer vara ett obligatoriskt moment om man går vidare i rekryteringsprocessen
 • Du kommer genomgå en hälsoundersökning där du ska uppfylla kraven enligt Transportstyrelsens regler

De beteenden vi kommer fokusera på i rekryteringen är

 • Strukturerad
 • Självgående
 • Serviceinriktad
 • Anpassningsbar
 • Samarbetsvillig
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 juni 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se