Hoppa till innehåll
Jerrie AB logotyp

Solution Architect till Ewellix, Göteborg

Publiceringsdatum
25 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om rollen
Du kommer att agera som den tekniska system- och integrationsexperten och ge rekommendationer och designförslag för utvecklingsdesign, systemarkitektur och systemgränssnitt. Du är ansvarig för att identifiera och inkorporera både tekniska och funktionella krav för nya behov. Du kommer också fungera som ägare av business applications arkitektoniska dokumentation, lösningar och tekniska road maps samt säkerställa den pågående arkitektoniska styrningen av ERP- och relaterade systemmiljöer.

Ewellix verkar i en systemmiljö med växande integrationskomplexitet, där du kommer att ta ledningen i hanteringen av systemintegrationsportföljen, bestående av både intern system-till-system-kommunikation och EDI-transaktioner med externa parter. Detta kräver bland annat implementering och underhåll av gränssnittsstandardformat och samordning med externa parter och leverantörer. Som Solution Architect säkerställer du även att den tekniska infrastrukturen som används för att driva business applications av externa molntjänstleverantörer är anpassad till funktionella krav och att organisationens krav på tillgänglighet och prestanda uppfylls. Ewellix är ett globalt företag så resor över flera kontinenter kan komma att bli aktuellt.

Du kommer utgå från huvudkontoret, cirka 8 minuter från Göteborgs centralstation. Som Solution Architect kommer du ha en av nyckelrollerna i Business application-teamet och rapportera till CIO, Linda Andersson.

Vem du är
Du har en master- eller kandidatexamen i datavetenskap (eller motsvarande) och erfarenhet från en liknande roll eller som programmerare, redo att ta dig an din nästa utmaning. Vi tror att du har djup kunskap och praktisk erfarenhet av att konfigurera och utforma ERP-lösningar (främst Infor M3) och andra relaterade system som BI, CRM, EDI/Systemintegration och e-handel. Du har förståelse och kunskap om tillämpliga metoder som t.ex. ITIL, PM3, Togaf och Lean. Vår organisation kommunicerar på engelska, men andra språkkunskaper är starkt meriterande.

Som person är du kommunikativ och kombinerar det med en god förmåga av detaljerad problemanalys och du är duktig på att driva innovativa och pragmatiska lösningar på komplexa problem. Du bidrar gärna till att förenkla och standardisera arbetsprocedurer och fungerar som den tekniska systemexperten för affärssystemsmiljön. Med ett positivt sinne och mycket energi värdesätter du att arbeta tillsammans med kollegor och att gemensamt uppnå utmanande mål i en föränderlig miljö.

Vi ser fram emot din ansökan. Denna rekryteringsprocess hanteras av Jerrie. Välkommen att söka tjänsten genom att skicka in ditt CV och personliga brev. Vi använder oss av löpande urval. För frågor, kontakta gärna Jonna Berglöv, jonna.berglov@jerrie.se.
Jerrie AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 juni 2024 (46 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Ewellix is a global innovator and manufacturer of linear motion and actuation solutions used in assembly automation, medical applications and mobile machinery. Ewellix has 16 sales units and six factories. External net sales are approximately 250 EUR million and we employ around 1 250 people. Ewellix is headquartered in Gothenburg, Sweden and is owned by the Schaeffler Group.