Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Systemingenjör till Saab Air Traffic Management!

Ansök nu
Har du ett brinnande intresse för komplexa mjukvarusystem och vill arbeta brett med kunder runt om i världen? Vi söker en Systemingenjör som är en lagspelare, trivs i en kommunikativ roll och är nu redo att ta nästa steg i karriären. Har du dessutom ett genuint intresse för flygindustrin? Då kan det här vara något för dig, sök redan idag!

Om kundföretaget:
Friday söker nu en Systemingenjör till Saab Air Traffic Management och som vill arbeta med att utveckla flygledningsprodukter i världsklass. Dessa system effektiviserar flygtrafikledningen för flygplatser som sträcker sig i storlek från små privata till globala flygplatser. Saab Air Traffic Management fortsätter att vara världsledande inom flygledningssystem genom att kontinuerligt utveckla innovativa produkter, som digitalt uppgraderar och konsoliderar flygledningstorn. De besitter en gedigen kompetens och ger således stora möjligheter för personlig såväl som professionell tillväxt och utvecklingsmöjligheter internt. Dina kontaktytor är många och du jobbar både med juniora såväl som seniora kollegor.

Om tjänsten:
I rollen som Systemingenjör arbetar du brett och är delaktig i ett eller flera olika projekt där du levererar flygledningssystem till kunder över hela världen. Du arbetar projektbaserat och dina arbetsuppgifter innefattar daglig kommunikation med interna såväl som externa aktörer för att säkerställa att kundens behov tillgodoses. Arbetet är teambaserat och i rollen är du navet mellan projektledare och systemutvecklare, och därmed har ett nära samarbete med dem samt med kunder och slutanvändare. Som Systemingenjör är du involverad i hela projektcykeln från början till slut. Då företaget arbetar med kunder runt om i världen kan resor i tjänsten förekomma där du får möjlighet att besöka nya spännande miljöer och platser.

Exempel på arbetsuppgifter är:
 • Att utföra kravanalyser, utveckla kravspecifikationer samt konfigurera system.
 • Testning och validering av mjukvarusystem.
 • Installation samt driftsättning ute hos företagets kunder, där resor kan förekomma.
 • Att vara involverad i olika aktiviteter såsom kundworkshops och utbildningar på plats.
Vi söker dig som:
 • Har en civilingenjörsutbildning inom datavetenskap, informationsteknik, flygteknik eller motsvarande område.
 • Har kunskap inom Linux, mjukvaruutveckling samt nätverkskonfiguration.
 • Har ett genuint tekniskt intresse.
 • Talar och skriver flytande på svenska och engelska då båda språken kommuniceras i det dagliga arbetet.
Det är meriterande om du:
 • Har arbetslivserfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter.
 • Har arbetslivserfarenhet från flygbranschen.
 • Erfarenhet eller kunskap av att arbeta med test och validering av mjukvara.
Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att passa in i rollen behöver du trivas i en ombytlig miljö där problemlösning är en stor del av arbetet, den ena dagen är inte är den andra lik. Dina planeringsmässiga färdigheter är goda då du kontinuerligt jobbar mot deadlines, där det även är av stor vikt att du som person är självgående samtidigt som du är flexibel och kan anpassa dig efter förändrade omständigheter. Vidare ser vi att du är nyfiken och vill ständigt utvecklas och lära dig mer. Som person har du kommunikativ, samt trivs att arbeta tillsammans med andra.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningen har vår kund krav på säkerhetsklassplacering vilket kan medföra krav på visst medborgarskap.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du blir tillsvidareanställd hos kunden.

Övrig info:
 • Omfattning: Heltid.
 • Placering: Göteborg.
 • Kontaktuppgifter: Marta Laszewska.
 • Lön: Månadslön.
 • Start: Omgående, alternativt enligt överenskommelse .
Om Friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 juli 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?