Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Delprojektledare inom eftermarknad till Saab!

Publiceringsdatum
02 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du intresserad av att vara med och göra världen till en säkrare plats? Har du dessutom ett tekniskt intresse och trivs med att arbeta med många kontaktytor i en övergripande, bred roll? Då kan tjänsten som Delprojektledare på SAAB vara något för dig! Är du den vi letar efter? Skicka in din ansökan redan idag då vi tillämpar löpande urval.

OM TJÄNSTEN:
Som Delprojektplanerare inom eftermarknad kommer du att bli en del av ett team bestående av juniora såväl som seniora planerare, koordinatorer och projektledare med varierande bakgrund och erfarenhet. Teamet arbetar med många olika produkter inom området mark-, sjö- och flyg och med såväl nya som äldre system och därmed med varierande arbetsuppgifter och är involverade i hela värdekedjan från ax till limpa.

I rollen som Delprojektledare har du övergripande ansvar och ser till att projektet löper på smidigt när det kommer till produktionsrelaterade frågor i olika projekt. Du kommer ha många kontaktytor och jobba i tät dialog med bland annat industrialiseringsteam, produktionstekniker samt inköp. Projekten du arbetar som en del av är komplexa vilket ställer krav på noggrannhet, planering och god kommunikation internt.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:
  • Planera, leda och följa upp aktiviteter i samarbete med projektgruppen för att kunna genomföra projektet enligt tidsplan och kostnad.
  • Skapa och uppdatera tidsaktiviteter och resurser i projekt.
  • Se över att delprojektet genomförs inom godkänd budget och presentera den ekonomiska statusen för projektledare.
  • Tillhandahålla projektledaren med allmän status, risker, kostnads- och tidsavvikelser.
  • Kommunicera potentiella risker, förseningar, kostnadsöverföringar och begränsningar för att minimera eventuella negativa effekter.
  • Tillhandahålla en effektiv och kreativ miljö för teamet.
  • Kommunicera med andra delprojektledare och projektplanerare för att samordna beroenden och leveranser.
VI SÖKER DIG SOM:
  • Har avslutat en eftergymnasial utbildning inom industriell ekonomi, produktionsteknik eller likvärdigt område.
  • Har tidigare erfarenhet av projektledning eller ledarskap.
  • Besitter en god datorvana.
  • Har ett starkt och genuint tekniskt intresse samt förståelse.
  • Talar såväl svenska som engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet.
Det är meriterande om du:
  • Har arbetslivserfarenhet av produktionsteknik eller motsvarande område.
  • Har erfarenhet av affärssystem som exempelvis IFS eller SAP.
För att trivas i den här rollen tror vi att du som person är social, kommunikativ och lyhörd. Vi ser vidare att du besitter god ledarskapsförmåga och har lätt för att skapa och vårda relationer då du kommer att ha kontakt med olika team, exempelvis industrialiseringsteam, inköpsteam och konstruktörer. Ditt nätverkande internt och din förmåga att kommunicera klart och tydligt är viktiga komponenter i denna roll. Vidare ser vi att du är en naturlig ledare som trivs i en ledande roll. Vi ser att rätt attityd och framåtanda till viss del väger upp för eventuell brist på tidigare erfarenhet av projektledning eller produktionsvana.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningen har vår kund krav på säkerhetsklassplacering vilket kan medföra krav på visst medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET:
SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är runt 19 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. SAAB ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter, där de respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen på sikt är att du är att du därefter blir direktanställd hos kunden.

ÖVRIG INFO:
  • Omfattning: Heltid.
  • Start: Omgående/Enligt överenskommelse.
  • Placering: Göteborg, Kallebäck.
  • Rekryteringsansvarig: Marta Laszewska.
  • Lön: Fast månadslön.
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 maj 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?