Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Stabsassistent till Funktionsenheten på Försvarsmedicincentrum

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig? Välkommen med din ansökan till Funktionsenheten!


Funktionsenheten

Funktionsenheten (FunkE) utgörs av officerare, civila specialister som bland annat läkare och sjuksköterskor. Vårt uppdrag är att utveckla och stödja Försvarshälsan med riktlinjer för säker och trygg sjukvård. FunkE bedriver också utveckling och försörjning med sjukvårdsmaterial och läkemedel. Utöver detta även forskning i det Försvarsmedicinska området.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som stabsassistent på funktionsenheten innebär varierande arbetsuppgifter för att stötta chefen för funktionsenheten och funktionsenhetens ledningsgrupp i deras arbete avseende bland annat beställningar, bokningar, fordon, representation och annat administrativt arbete.

Arbetet innefattar även ärendehantering i Vidar och våra interna ärendesystem. Du kommer att genomföra och utveckla informationsspridning inom enheten.

Som stabsassistent kommer du att ansvara för att upprätthålla funktion och ordning i funktionsenhetens allmänna utrymmen.

Emellanåt kommer du även behöva tjänstgöra i liknande befattning under övningar.

Försvarsmakten växer och arbetsuppgifterna kan komma att utvecklas över tid.

Kvalifikationer
  • genomförd grundläggande militär utbildning med godkänt resultat
  • god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • stor vana inom arbete i Office-paketet
  • b-körkort.
Meriterande
  • stabsutbildning eller motsvarande via Försvarsmakten, Hemvärnet, någon av frivilligorganisationerna eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • erfarenhet från arbete i militär stab under övning eller nationell/internationell militär insats
  • kunskaper i PRIO inköp/kundvagnar.
Personliga egenskaper

För att passa in i rollen som stabsassistent behöver du vara initiativtagande och har lätt för att ta dig an nya arbetsuppgifter. Du behöver vara ansvarstagande då stora delar av arbete kräver att du organiserar och genomför arbetet självständigt.

Som person behöver du vara social, ha lätt för att arbeta i team och för att samverka med många olika personer. I arbetet som stabsassist kommer du att ha flera olika kontaktytor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning (GSS/K). Anställningen inleds med 6 månaders provanställning som övergår i en anställning upp till 8 år.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg, resor förekommer i tjänsten
Civil eller militär befattning: Militär befattning
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef Patrik Rydell Tel. 031-69 20 00 (vxl). Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

Information om rekryteringsprocessen
Kontakta HR-avdelningen på FömedC om du har frågor om rekryteringsprocessen; fomedc-hr@mil.se. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

Fackliga företrädare

OFGBG (ofgbg-fomedc@mil.se)

Försvarsförbundet (forsvarsforbundet-goteborg@mil.se)

SACO (saco-gbg@mil.se)

SEKO (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-08-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Observera att det kan ta längre tid att få svar på eventuella frågor under sommaren.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren