Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Elsäkerhetshandläggare

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Befattningen erbjuder

Befattningen är en fast tjänst för att säkerställa att försvarsmaktens förband och garnisoner uppfyller lagstiftningens krav inom elsäkerhet. Du kommer att jobba både enskilt samt i grupp. I tjänsten ingår både en kontrollerande samt utbildande roll inom elsäkerhet. Jobbet innebär också samverkan med andra myndigheter, både civila samt andra enheter inom försvarsmakten. Då tjänsten varit vakant en längre tid så kommer du att få bygga upp elsäkerhetsorganisationen vid Amf4/Garnisonen.

Om enheten

Du kommer att vara placerad tillsammans med ytterligare handläggare vid verksamhetssäkerhetsavdelningen G0. Vid avdelningen handläggs förutom elsäkerhetsärenden även marksäkerhets-, miljö-, trafiksäkerhets-, Brandskydd-, flyg- och sjösäkerhetsärenden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Det dagliga arbetet innebär i första hand att stödja chefen Amf 4 i dennes garnisonschefsroll med att bedriva systematiskt elsäkerhetsarbete inom förbandet samt garnisonen. Förutom stödet till förbandschefen så kommer du att få stödja underställda chefer i deras arbete att analysera, implementera och vidmakthålla ett systematiskt elsäkerhetsarbete i verksamheten. Du kommer att svara för att elsäkerhetsdokumentation är giltig och implementerad i garnisonen och vid förbandet. För att få en uppfattning om hur elsäkerheten efterlevs på förbandet och garnisonen så kommer du att genomföra internrevisioner samt avrapportera aktuella lägen vid ledningens granskning. Till din hjälp så har du digitala system där man kan följa upp avvikelser samt ge förslag till åtgärder.

Vid vissa tillfällen kan arbetsuppgifterna även bestå av:
 • Genomföra utbildningar inom elsäkerhet/strömförsörjning
 • Medverka till att förbandets elsäkerhetsutbildningsbehov framförs vid utbildningsdialog med försvarsmaktens tekniska skola
 • Stöd vid militära övningar samt genomföra interna utbildningsinsatser
KRAV

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med godkända betyg
 • Relevant utbildning på högskolenivå eller med motsvarande yrkeslivserfarenhet inom elsäkerhet som arbetsgivaren finner lämplig
 • God datorvana i Officeprogram
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift
 • God administrativ förmåga
 • B-körkort
Personliga egenskaper

Du ska ha god pedagogisk förmåga då det handlar om att utbilda och informera personalgrupper inom alla olika nivåer, från soldater och sjömän till förbandsledning. För att trivas med den stora kontaktyta som befattningen innebär är det viktigt att du som person är energisk, kreativ, kommunikativ och omdömesgill samt trivs med att skapa nya kontakter. Du behöver känna dig trygg och trivas i rollen som utbildare och föredragande specialist. Du skall med väl avvägda sammanfattningar kunna vägleda chefen i dennes beslutsfattande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer
 • Kunskap och erfarenhet om/av Försvarsmaktens organisation och verksamhet
 • Dokumenterad och praktisk erfarenhet av elsäkerhetsarbete
 • Dokumenterad och praktisk erfarenhet av miljöarbete
 • Genomfört Försvarsmaktens Elsäkerhetshandläggar-utbildning
 • Utbildad i Försvarsmaktens elektriska anläggningar i fält (FMEAF)
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer vår värdegrund via vår hemsida)

Övrigt

Anställningsform: Civil 100 % tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Individuell lönesättning.

Arbetsort: Göteborg, Västra Frölunda.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse. Kvälls och helgtjänstgöring med övernattning förekommer.

Upplysningar om befattningen

C G0 Peter Waller, amf4-g0@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
Rekryteringskoordinator G1 Anna Ragnmark, amf4-g1@mil.se

Fackliga företrädare
SEKO Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se

SACO, saco-gbg@mil.se

Varmt välkommen med din ansökan med tillhörande CV samt personligt brev där du motiverar varför just du passar som Elsäkerhetshandläggare hos oss på Amf 4 G0 senast 2024-08-05

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 augusti 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren