Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Utbildningsofficer

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om Elfsborgsgruppen

Elfsborgsgruppen (EBG) är en MR-grupp, militärregiongrupp, inom Västra militärregionen (MR V) vars främsta uppgift är att utbilda fyra stycken HV-bataljoner, en GRK-pluton, ett Underrättelse-kompani, ett Båt-kompani samt en CBRN-pluton. Elfsborgsgruppen är lokaliserad i Göteborg inom Amf4 kaserner. EBG är organiserad i sektioner; planering, utbildning och logistik samt en ledningsgrupp.

EBG söker nu yrkesofficer, officer (OF1-2) eller specialistofficer (OR 6/7) med placering vid Elfsborgsgruppens Utbildningssektion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som utbildningsofficer kommer du att arbeta med planering och genomförande av övningar samt kurser med hemvärnsförbanden. En av bataljonerna har marin förmåga vilken omfattar ett båt-kompani (bl.a. stridsbåt 90H och en del andra båttyper) - Utbildningssektionen bemannar s.k. ”bataljonsteam” där teamet tillsammans med bataljonens chefer utvecklar förbandet enligt aktuella utbildningsbehov exempelvis ramvillkor för typförband, träningsmålsättningar och beredskap.

I detta fallet söker vi dig som har förmåga att stödja utbildning av förbandets båtförare vilka är samlade inom båtkompaniet. Utbildningen omfattar huvudsakligen vidmakthållande av kompetenser av sedan tidigare utbildade förare, d.v.s grundutbildning av förare förekommer sällan. Eftersom båtförarna tjänstgör begränsad tid årligen förekommer även andra arbetsuppgifter, exempelvis att leda stridsutbildningar med grupp och pluton. Trupputbildning är en stor del av arbetet med fokus mot soldatutbildning. Andra exempel på utbildning är skyddsvakt, enskild soldats strid, FARB samt sjukvård.

Övningarna genomförs normalt inom Västra Militärregionens område. Arbetstiden kommer periodvis att förskjutas till helger och kvällar.

Kvalifikationer
  • Yrkesofficersexamen
  • God förmåga att planera och genomföra övning
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
Meriterande
  • Kunskaper utbildning av marina enheter till sjöss
  • Förmåga som båtförare på någon av Försvarsmaktens båttyper
  • Förmåga att leda sjösäkerhetsarbete
Välkommen att ansöka med CV och personligt brev senast 15 Augusti 2024

Kontaktpersoner

Upplysningar om jobbet lämnas av major Mats Andersen, Utbildningschef, tel 0703-602459

Facklig representant nås via växeln

OFR/O, fanjunkare Patrick Ohlsson

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 augusti 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren