Hoppa till innehåll
Fameco AB logotyp

Kvalitetschef

Ansök nu


Kvalitetschef till Göteborg

Är du en person som brinner för kvalitetsarbete och som vill verka i en organisation där din insats gör skillnad? Som kvalitetschef hos oss på Fameco får du en trygg och bred roll med stor inblick i alla företagets delar. Du kommer få utrymme att driva och utveckla verksamhetens arbetssätt och processer inom kvalitet och verka i en organisation som präglas av stor delaktighet och korta beslutsvägar.

Vad har Staffan Jarde, Engineering manager, att säga om tjänsten och företaget?

"Jag valde att jobba på Fameco då jag tycker det representerar en bra storlek av företag. Tillräckligt stora för att ha intressanta kunder och arbetsuppgifter men ändå så pass små att man känner att det man gör har stor betydelse för företaget. Vår vision är att växa kraftigt i regionen, så nu expanderar vi internt och siktar på att ta nya kunder. 

Vårt kamratskap inom företaget tycker jag är vår största styrka. Vi är alla villiga att hjälpa varandra i olika situationer. Vårt fina kontor i Mölndal gör att man gärna är på plats och jobbar, även om det självklart är ok att jobba hemifrån ibland."

Arbetsuppgifter
I rollen som kvalitetschef är ditt huvudsakliga uppdrag att bidra till att säkerställa rätt kvalitet på produkter, vilket innebär ett utvecklande samarbete med stora och viktiga kunder och leverantörer. Våra kunder finns idag inom Automotive (tunga sidan) samt inom övrig industri.

Vi ser gärna att du med din erfarenhet vill ta ett funktionsansvar och också gå in som ansvarig för kvalitetsavdelningen. Idag består teamet av två kvalitetstekniker som är stationerade på vårt lager i Hillerstorp. 

Dina arbetsuppgifter som kvalitetschef är främst kopplade till:

 • Att driva kvalitetsavdelningens arbete med exempelvis interna revisioner och certifieringar
 • Ansvara för företagets kvalitetsledningssystem
 • Du säkerställer att vårt arbete och organisation uppfyller krav enligt ISO9001/14001 
 • Att driva och utveckla kvalitetsprocesser som säkerställer produktkvalitén exempelvis PPAP
 • Deltagande i projekt för nya och befintliga produkter
 • Hantering av kvalitetsavvikelser och reklamationer för produkter
 • Förbättringsarbete och att jobba med Reach/Rohs/IMDS

Vad har Emmanuel Kåveryd, Teamledare för Delivery Service, att säga om tjänsten och företaget?

"Jag har jobbat på Fameco sedan 2017 och har sedan tidigare bland annat tio års erfarenhet som teamledare. Att arbeta på Fameco är omväxlande med olika typer av ärenden och arbetsuppgifter, och närheten till alla avdelningar gör att det är korta vägar för att fatta beslut. 

Stämningen i teamet är bra. Vi har hand om alla kunder och leverantörer så det blir ett tätt samarbete där vi hjälper och täcker upp för varandra om någon är borta. Behöver man support från andra avdelningar så är de mycket hjälpsamma och det finns en stark vilja överlag att lösa eventuella utmaningar som kan dyka upp. "

Din profil
För att lyckas i rollen som kvalitetschef ser vi att du är initiativrik med hög problemlösningsförmåga vilket gör att du utifrån kvalitetsavvikelser tillsammans med andra bidrar till kvalitetsförbättringar. Vidare behöver du vara kommunikativ och bra på att hantera interna och externa relationer. 

Du är van att verka i en internationell miljö då våra kunder och leverantörer finns runt om i Europa. Du är strukturerad och noggrann och kan självständigt driva på arbetet framåt. Vi ser gärna att du har arbetat mot Automotive eller har förståelse för liknande kravställning.

 • Relevant eftergymnasial utbildning eller likvärdig erfarenhet 
 • Erfarenhet av operativt och strategiskt kvalitetsarbete
 • Bekant med verktyg som PPAP, FMEA, 8D, APQP, 5Why 
 • Erfarenhet av internrevision
 • Kunskap inom mätteknik och ritningsläsning är meriterande
 • Svenska och engelska i tal och skrift 

 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Tina Kervall, 0720-76 23 34 och Maria Ahlén, 0708-490288 på Intenso Teknikrekrytering

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om Fameco
Fameco AB är en global leverantör av högkvalitativa C-parts såsom fästelement, tråd-, och plåtkomponenter. Fameco AB är den självklara partnern för alla tillverkare inom den tunga fordons-, och allmän industrin inkl. dess underleverantörer. Bland våra nuvarande kunder finns stora och välkända industrikoncerner, bland annat inom den tunga fordonsindustrin och vi är stolta över att ha en hög kundnöjdhet och en hög leveranssäkerhet. Fameco AB är en del av den globalt välkända Keller & Kalmbach-koncernen och vi har vårt kontor i Mölndal samt lager i Hillerstorp. 

Läs mer på www.fameco.se

Fameco AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 juni 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup