Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Vi söker projektledare inom el och automation!

Publiceringsdatum
15 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en driven och engagerad ingenjör med ett stort intresse för el och automation? Vill du vara med och säkerställa högsta kvalitet i banbrytande projekt inom automotive-industrin? Vi söker nu en erfaren projektledare med fokus på el och automation som vill ta sig an en ny utmaning och bidra till framgångsrika leveranser. Vi arbetar med löpande urval så tveka inte, sök redan idag!



Om tjänsten

Hos vår kund inom automotive får du möjlighet att arbeta i en dynamisk och innovativ miljö med spännande projekt och avancerad teknik. De erbjuder en arbetsplats där du kan utvecklas i din yrkesroll och bidra till banbrytande lösningar inom industrin. Bolaget värdesätter teamwork och samarbete, och ser fram emot att välkomna just dig till vårt framgångsrika team.



Arbetsuppgifter

Som projektledare inom el och automation kommer du att spela en central roll i att säkerställa projektkvaliteten gällande dessa två områden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:

  • Kvalitetssäkring: Noggrant granska checklistor vid varje milstolpe för att garantera att alla EL/PLC-relaterade frågor hanteras korrekt under konceptutvecklingen.
  • Installation och dokumentation: Följa upp installationer och säkerställa att juridiska inspektioner utförs och dokumenteras korrekt.
  • Teknisk samordning: Harmonisering av tekniska frågor med övriga ingenjörer inom avdelningen samt koordinering av projektfrågor med representanter från verkstaden och linjeorganisationen.
    Du kommer också att säkerställa att all nödvändig dokumentation inkluderas i RFQ och att det tekniska innehållet granskas noggrant för att uppfylla överenskomna nivåer. En viktig del av ditt arbete blir att genomföra möten med leverantörer för att utbilda dem om våra standarder, programstrukturer och dokumentationskrav. Du kommer att delta i riskanalyser, Failure Modes Effects Analysis (FMEA), samt medverka vid FAT, SAT, driftsättning och funktionstester.

Ansvarsområdena för tjänsten är:

  • Design av elektriska styrskåp, system- och kretsdiagram samt strömförsörjning
  • Val och beslut av tekniska parametrar för elektriska komponenter
  • Hantering av elektriska säkerhetsfrågor, inklusive ATEX
  • PLC-programmering, HMI, SCADA och MES/IT-system


Kvalifikationer
  • Har djupgående kunskap om Maskindirektivet 2006/42 EG och relevanta SS EN ISO-standarder
  • Har god kännedom om tillämpliga VCC-standarder (SDB-Standard Data Base)
  • Har grundläggande förståelse för cybersäkerhet
  • Har en slutförd eftergymnasial utbildning och erfarenhet av elektriska system för industriella maskiner, säkerhetskomponenter och förmåga att läsa och förstå elscheman
  • Har en gedigen erfarenhet av PLC-programmering, särskilt med Siemens Step7 och TIA Portal, samt integrerad säkerhet och WinCC

Kunskap kan erhållas genom utbildning, erfarenhet eller att vara självlärd.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

  • Samarbetsinriktad
  • Resultatfokuserad
  • Ordningssam
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 september 2024 (56 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se