Hoppa till innehåll

Avdelningschef för Arbetsmiljö, Skydd, Brand & Räddning

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi på Billerud tror att när vi har morgondagen i åtanke gör vi vårt bästa idag. Tack vare våra medarbetare är vi ett världsledande företag inom vår bransch av förnybara papper- och förpackningsmaterial. Vill du uppnå din fulla potential och bidra till en hållbar morgondag? Bli en del av oss!

Vi söker nu en Avdelningschef för Skydd, Säkerhet & Räddning (SS&R) med placering i Gävle.

Gävle Bruk är en industri med risker som exempelvis fordon, maskiner, gaser och kemikalier varav vårt säkerhetsarbete är centralt i vardagen. I rollen som Avdelningschef för SS&R kommer du att utveckla och driva avdelningen i arbetet med att skapa en god arbetsmiljö samt att minimera riskerna för att våra medarbetare skadas på arbetet. Du arbetar proaktivt med säkerhetsfrågor och driver förbättringar i linje med Billeruds säkerhetsinitiativ.

Några av dina arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Utveckla arbetsmiljöarbetet och skapa en ännu säkrare verksamhet genom att prioritera de viktigaste aktiviteterna och säkerställa att avdelningen är ett bra stöd till verksamheten
  • Personalansvar för 11 medarbetare i roller som exempelvis risk manager, säkerhetsingenjör, arbetsmiljöingenjör, huvudskyddsombud och insatsledare
  • Vara en del av både ledningsgrupp och krisledningsgrupp för Gävle Bruk
  • Representera Gävle Bruk i Billeruds OHS-nätverk
  • Upprätta och följa upp utfall av verksamhetsplaner
  • Upprättande av kostnadsbudget för avdelningen

Varför Billerud?

  • Möjlighet att bidra till en mer hållbar framtid – vi jobbar för att ha hållbara medarbetare, ledare och produkter
  • Möjlighet att få driva förbättringar i en spännande verksamhet med stora projekt framöver som kommer innebära ett viktigt säkerhetsarbete
  • Utvecklings- och karriärmöjligheter i ett stort företag med många olika typer av roller
  • Prestationsbaserad bonus, tjänstepension och en rad olika förmåner enligt policy
  • Möjlighet till hybridarbete två dagar i veckan

Vi sätter Safety First! Hos oss på Billerud ansvarar vi alla för att bidra till en säker arbetsmiljö.

Kvalifikationer

För att lyckas och trivas i rollen behöver du ha gedigen erfarenhet av att ha arbetat med frågor inom säkerhet, brand och räddning inom tillverkningsindustri. Du har tidigare arbetat med förbättringsarbeten i en ledande roll. Du har utbildningsbakgrund på Högskole- eller Universitetsnivå, alternativt motsvarande erfarenhet. Du besitter goda kunskaper i svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som kan se helheten och vågar utmana verksamheten till att alltid vilja bli ännu bättre. Du vågar komma med nya perspektiv och idéer för att skapa förbättringar samtidigt som du är strategisk och har verksamhetens behov med dig i dina beslut. Du är förtroendeingivande och har en god förmåga att samverka med andra för att uppnå goda resultat.

Våra värderingar är centrala i vår verksamhet och vi vill att du som söker känner igen dig i våra värdeord: Sätt kunden i fokus, våga prova nytt, driv förändring och värna om varandra.

Kontakta oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Pierre Aggarwal, Fabrikschef, på +46705741697 eller pierre.aggarwal@billerud.com.

Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Alice Brinkhagen, Talent Acquisition Partner, på +46795854804 eller alice.brinkhagen@billerud.com.

Vi har en begränsad tillgänglighet att svara på frågor under semesterperiod. Får du inte kontakt över telefon får du gärna skicka ett mail, så kan vi säkerställa att alla som tar kontakt med oss för att ställa frågor får återkoppling.

Ansökningsinformation

Välkommen med din ansökan senast den 25e augusti.

Billerud är en jämställd arbetsgivare. Vi omfamnar mångfald och är engagerade i att skapa en inkluderande miljö för alla anställda och kandidater.

Vår rekryteringsprocess innehåller: intervjuer, rekryteringstester, referenstagning, alkohol- och drogtest samt bakgrundskontroll.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
25 augusti 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se