Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Chef OF2-OF3 till central transportledning

Sista ansökningsdag
10 november 2024 (30 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vi välkomnar dig som söker en utvecklande roll där du kommer att bidra till Sveriges säkerhet på både lång och kort sikt! Försvarsmaktens militära operationer och insatser pågår dagligen, nationella och internationella, där transportförmåga spelar en avgörande roll. Försvarsmaktens Logistik (FMLOG) söker nu en Chef till Funktionssektion vid Transportenheten i Stockholm (Gärdet).

Om enheten
FMLOG Transportenhet (TpE) utgör en av sju enheter inom Försvarsmaktens logistik och har verksamhet på flertalet orter. Vid Ledningstödsavdelningen i Stockholm ingår Funktionssektionen vilken är under uppbyggnad och här organiseras FM Funktionsföreträdare inom områdena transportavtal, skyddade transporter, tull, farligt gods och transportledningsstödsystem. Här återfinns också sakområdesspecialisterna för väg, järnväg, sjö och flyg. Sektionen är en del av Försvarsmaktens centrala transportledning med uppdraget av FM logistikchef att säkerställa vår transportförmåga på strategiska och operativ nivå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Den verksamhet du leder är förutsättningsskapande för att säkerställa Försvarsmaktens behov av militär rörlighet. Du tillser att verksamhetsledningen sker strukturerat och koordinerat mellan verksamhetens olika delar där både civila och militära medarbetare inom olika sakområden. Du blir en del av ledningsgruppen för den centrala transportledningen och en kunskapsresurs för avdelning- och enhetschef. Du deltar i beredningar och framtagande av underlag och lösningar. Det kommer att innebära att du ska vara beredd att leda i alla konfliktnivåer, planera för mobilisering och deltagande i militära övningar inom ramen för krigsförbandet. Rollen kommer vidare att ge dig möjligheten att påverka Försvarsmaktens verksamhet i den utvecklingsfas som vi befinner oss i kopplat mot NATO och totalförsvarsutvecklingen. Du kommer genom din sektion att ha goda möjligheter att skapa ett brett kontaktnät såväl inom Försvarsmakten som inom övriga myndighetssverige och våra allierade.

Kvalifikationer
  • Genomförd officersutbildning
  • Militär grad i nivå OF2-3 alternativt reservofficerare med motsvarande kompetens för minst 18 mån tjänstgöring om 100 %.
  • Erfarenhet av att vara chef med personalansvar.
  • Erfarenhet från stabsarbete som stabsofficer
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Personliga egenskaper
Vi välkomnar dig som är analytisk, inkluderande, noggrann och pedagogisk i att anpassa och variera din kommunikation till aktuella mottagare. Du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga och ser detaljer såväl som helheten. En förmåga till att upprätthålla och effektivisera processer är en förutsättning för ett gott verksamhetsresultat till Försvarsmakten av dina ingående civila specialistfunktioner.

Meriterande
  • Erfarenhet av arbete inom transportfunktionen
  • Erfarenhet av arbete inom utvecklingen av totalförsvaret
  • Erfarenhet av utvecklingsarbete
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad heltid
Arbetsort Stockholm
Militär befattning
Tillträdesdatum enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Välkommen att kontakta Enhetschef Andreas Nordén

Fackliga företrädare
OFR/O (avsett för Torbjörn Bäckman)
OFR/S (avsett för Håkan Antonsson)
SACO (avsett för Charlotta Billström)
SEKO (avsett för Eva-Britt Steen)

Samtliga kontakter nås via huvudväxel på tel. 08- 788 7500

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-10-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 november 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren