Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Två yrkesofficerare till Operationsledningens personalavdelning

Sista ansökningsdag
04 november 2024 (53 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmaktens militära operationer och insatser pågår dagligen, nationellt och internationellt, där personalen är en avgörande resurs. Vill du vara med att inrikta, leda och samordna personaltjänsten inom ramen för chefen för Operationsledningens (C OPL) ansvarsområde? Är du intresserad av att påverka personaltjänsten vid planering, genomförande och uppföljning på en operativ nivå? Om ovanstående verkar intressant - Då är du den vi söker.

Om enheten
OPLJ1 verksamheten omfattar främst personaltjänst på operativ nivå. Med personaltjänst innefattas hur personell tillgänglighet och uthållighet, personalledning, personalrapportering, personalplanering, arbetsmiljö, personellt stridsvärde, krishantering samt förmåner och arbetsvillkor påverkar den operativa verksamheten. J1 har ca 10 medarbetare som utgörs av civila, soldater och officerare. Som personalofficer kommer du spela en viktig roll i Försvarsmaktens insatsverksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Fokus för verksamheten är att skapa personell tillgänglighet och uthållighet för C OPL handlingsfrihet. Vi ansvarar för att reglera och ge personaltjänsten rätt förutsättningar för de operationer och insatser som planeras och genomförs där vi också följer upp det operativa personalläget. Sammanvägt ställer detta krav på analysförmåga och helhetsperspektiv hos oss som enskilda stabsmedlemmar. Arbetets karaktär innebär att kunna tempoväxla och hantera olika tidstempon parallellt.

Vi arbetar inom ramen för Comprehensive Operations Planning Directives (COPD) och Svensk planerings- och ledningsmetod (SPL) med försvarplanering. Vi är alltid beredda på att stödja pågående operationer, då verklighet och realitet styr våra prioriteringar över tid.

KRAV
Kvalifikationer

  • Du har erfarenhet från stabsbefattning (från bataljon motsv. till högre stab)
  • Du har kunskap i engelska på nivå STANAG 3333 motsvarande
Personliga egenskaper
Du är lösningsorienterad och lyhörd för andras erfarenheter. Du har förmåga att identifiera och kommunicera det viktigaste i en stor mängd information. Du är pålitlig, lojal samt har hög integritet och säkerhetsmedvetenhet. Du har förmåga att hantera plötsliga och oförutsedda händelser. Du har ett förtroendeskapande förhållningssätt och förstår vikten av att fungera i arbetslaget. Du har viljan att utgöra kompetensbärare för personaltjänsten och representant för OPL J1. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Du har kunskaper om personaltjänst vid militära operationer och insatser
  • Du har tjänstgjort i personalfunktionen vid förband
  • Du har erfarenhet av stabsarbete på högre taktisk nivå (FGS, MR motsv.)
  • Du har internationell erfarenhet
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning (tidsbegränsad anställning kan erbjudas) Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid. Både inrikes- och utrikes tjänsteresor, övningsverksamhet samt beredskap förekommer. Vi tillämpar flextid. Tjänsten lämpar sig inte för distansarbete.
Arbetsort: Högkvarteret Stockholm.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.
Militär befattning.
Denna annons avser två befattningar i nivåerna OF-3 och SO-8 men det är individens kompetens som avgör rekryteringen. Det innebär att ett nivåunderskridande kan accepteras.

Upplysningar om befattningen
Mats Holmberg alt Beatrice Ulfvin via växeln på 08-788 75 00

Upplysningar om rekryteringsprocessen
Sandra Rosén Larsson, nås på telefon 08-788 80 59

Fackliga företrädare
OFR/O HKV, Arne Nilsson
Försvarsförbundet, OFR/S HKV, Kjell Tetzlaff
SACO HKV, Stefan Ungerth
SEKO Försvar HKV, Lise-Lotte Larsson

Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00


Ansökan


Välkommen med din ansökan senast 2024-11-04. Din ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt svar på angivna urvalsfrågor.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 november 2024 (53 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren