Hoppa till innehåll
Robin logotyp

Head of Business Control

Sista ansökningsdag
03 november 2024 (24 dagar kvar)
Publiceringsdatum
09 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du vara med på en spännande och utvecklande resa inom en bransch som håller på att förändras från grunden? Välkommen i så fall till rollen som Head of Business Control på Eniro.

Eniro Group är noterat på Nasdaq Stockholm och bedriver verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Under 2023 omsatte Eniro-koncernen cirka 960 MSEK och hade cirka 900 anställda med huvudkontor i Stockholm. I koncernen ingår de två affärsområdena Team Robin (tidigare kallat Marketing Partner) och Dynava.

Team Robin finns till för företag som vill nå framgång och tillväxt på sin marknad. Idag optimerar vi möjligheten för företag att skapa lokal närvaro, sökbarhet och marknadsföring digitalt. Detta gör Team Robin till en viktig samarbetspartner för små och medelstora företag. Bolagets tydliga mål är att ge små och medelstora företag samma förutsättningar och resurser som stora företag har tillgång till. Team Robin erbjuder en plattform som optimerar den lokala marknadsföringen genom intelligens, automatisering och effektivisering av kommunikationen. I det digitala landskapet samarbetar Team Robin med de största mediekoncernerna i världen.

Det andra affärsområdet Dynava erbjuder kundtjänst och svarsservice för större bolag i Norden samt nummerupplysningstjänster. Fokus för denna rollen är dock primärt på affärsområdet Team Robin.

Eniro Group är på en spännande transformationsresa och som anställd hos oss, inte minst i denna rollen, har du en oerhört stor möjlighet att påverka och medverka till gruppens framtida utveckling.

Syfte med rollen
Vi söker nu en stark, driven och analytisk ledare som kommer vara en nyckelperson i den transformationsresa Eniro befinner sig i. Du får övergripande ansvar för Business Control för bolaget vilket bland annat innebär att du jobbar aktivt med att utveckla och affärsanpassa affärsstyrningen för att skapa en datadriven kultur där Business Control är centrala i att stödja beslutsfattande i organisationen.

Rollbeskrivning
Du har övergripande ansvar för att bolagets affärsstyrning fungerar och framförallt att den utvecklas i takt med bolagets behov. Till exempel så ansvarar du för att managementrapporteringen och för framtagande av prognos och budget. Du har även tekniskt ansvar för de direkta system och processer som krävs för att leverera den affärsstyrning och affärsstöd som krävs från tid till annan. Rollen är hands on och innehåller en blandning av operativt och strategiskt arbete.

Du rapporterar i rollen till Group CFO men kommer ha många kontaktytor i organisationen. Rollen innebär nära samarbete med VD, sälj, marknadsföring, produkt, tech och andra funktioner. Du behöver därmed ha vana av och vara skicklig på att hantera många olika stakeholders. I rollen ingår personalansvar för en Senior Business Controller.

Placering
Rollen är baserad på Eniros huvudkontor i Solna. Vi ser helst att majoriteten av arbetstiden förläggs till kontoret, men det finns viss flexibilitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för ekonomisk uppföljning, analys och rapportering till interna intressenter, inklusive ledning och styrelse.
  • Ansvara för bolagets processer för affärsplan/budget, prognos och investeringsbeslut
  • Leda processutveckling och utvecklingsprogram för att höja effektiviteten och optimera resursanvändningen i verksamheten.
  • Samverka nära med ledningsgruppen och andra nyckelfunktioner för att stödja verksamhetshetsutveckling och strategiskt beslutsfattande.
  • System/processägare för de huvudsystem som nyttjas av Business Control. Vilket innebär både drift- och inte minst utvecklingsansvar.
  • Du kommer även leda interna processer som impairmenttest samt arbeta nära koncernredovisningschefen även med den externa rapporteringen (t.ex. kvartalsrapporter)
  • Vara delaktig i M&A projekt
  • Leda och utveckla Business Control-teamet, med tydlig målstyrning och kompetensutveckling
Kvalifikationer:
  • Masterutbildning som Civilekonom, Civilingenjör eller liknande utbildning från en erkänd institution
  • Erfarenhet för att operativt arbetat med Business Control i minst 10 år, varav minst 3 år som chef. Specifikt meriterande med erfarenhet från en liknande roll i ett i ett XAAS bolag (t.ex. SAAS,PAAS,MAAS) eller annat produkt/tjänstelett företag med många transaktioner. Gärna från ett noterat bolag.
  • Erfarenhet från att ha lett och varit delaktig i transformationsprojekt i företag som genomför större förändringsresor. Specifikt efterfrågas erfarenhet av att leda förändrings- och förbättringsprojekt inom Business Control-området.
  • Du behöver ha ett genuint systemintresse och specifikt behöver du gedigen erfarenhet av att ha designat och lett större förändringar i företags affärsstyrnings- och rapporteringsprocesser. T.ex. implementering av löpande prognosprocesser, byte av BI/rapporterings verktyg, byte av ERP, byte av kontoplan etc.
  • Du är en avancerad användare av Excel (Power Query, Macros etc)
  • Du behöver ha erfarenheter av Qliksense (och andra BI verktyg), Unit4 (Agresso) och Cognos
  • Du behöver vara noggrann, effektiv, vana att jobba multifunktionellt och en utmärkt kommunikatör
  • Erfarenhet av deltagande i M&A projekt och utförande av impairmenttest
Vi erbjuder:
  • En nyckelposition i ett börsnoterat bolag i transformation.
  • Stora möjligheter till personlig och professionell utveckling.
  • Konkurrenskraftig lön och förmåner.
  • Ett engagerat och passionerat team att arbeta med.
Är du den vi söker? Skicka din ansökan till oss snarast möjligt... Vi intervjuar kandidater löpande.

Vid frågor om rollen vänligen kontakta Joel Odland, Group CFO på joel.odland@eniro.com.
Robin logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 november 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Robin grundades 2024 i ett samarbete från de största söktjänsterna i Skandinavien; Eniro, Krak, GuleSider och 0100100. Vi vet vad som krävs för att du som driver företag ska gå från vision till verklighet, genom att samla verktygen för dig som behöver etablera, driva och utveckla din affär. Vi ser företagare som hjältar. Men alla hjältar behöver en sidekick, och det är här Robin kommer in. Vi vägleder, stöttar och inspirerar dig att ta rätt steg framåt. Vi hjälper dig att skapa, optimera och analysera din marknadsföring som ökar din synlighet och driver in ny business. Vi ser till att du klättrar i sökresultaten på t.ex. Google och får ökad trafik till din hemsida. Vi producerar, publicerar och optimerar dina annonser och håller dig i handen genom djungeln av sociala medier.