Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Delprojektledare till Saab!

Sista ansökningsdag
28 november 2024 (55 dagar kvar)
Publiceringsdatum
01 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du en social och lösningsorienterad person med stort sug efter utmaningar? Se hit! Ett av Saabs produktions projektkontor söker just nu en Delprojektledare.

OM TJÄNSTEN:
I rollen ansvarar du för resursplanering för det specifika delprojektet, inklusive hantering av stödfunktioner. Du kommer att skapa, förankra och kommunicera produktionsplanen för ditt tilldelade delprojekt, och säkerställa att eventuella avvikelser från överenskomna planer, kostnader, leveranser och mål hanteras och eskaleras vid behov. En central del av arbetet är att föra dialog kring resurs- och kapacitetsbehov med relevanta huvudprojektledare och linjeorganisationer. Du har delegerat budgetansvar för delprojektet och ansvarar för att produktionsuppföljningen sker i samarbete med planeringsavdelningen.

Du kommer att sammankalla och leda olika arbets- och beslutsforum, samt rapportera status och framsteg både till projektgruppen och styrgrupper, inom såväl som utanför produktionsorganisationen.

I din dagliga kontakt ingår linjechefer som ansvarar för resurser, huvudplanerare och produktionsplanerare, huvudprojektledare, produktionstekniker, både strategiskt och operativt inköp, samt designansvariga.

VI SÖKER DIG SOM:
  • Har BSc eller MSc inom Maskinteknik, Produktionsteknik eller Industriell ekonomi, alternativt minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet
  • Har bevisad Ledarskapsförmåga från projekt och/eller produktledning eller annat relevant område
  • Obehindrat talar och skriver på engelska och svenska då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
Som person är du strukturerad, initiativtagande och självgående. Du har förmåga att analysera och utföra såväl som delegera uppgifter till stödresurser du fått tilldelade. Du och ditt team förvaltar ansvaret att förse såväl delprojekt som direkta kontraktsprojekt med central hårdvara och du tar det ansvaret på största allvar. Det är därför av stor vikt att du även är kommunikativ och tydlig.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET:
SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Produktion i Järfälla förser Saabs Affärsområden Combat Systems och EWAS med stora delar av projektens egendesignade och utvecklade hårdvara. Inom divisionen Production finns idag två Projektledningskontor där du kommer bli del av de som främst har till uppgift att förse EWAS kontraktsprojekt med beställd hårdvara.

De är en grupp om 14 projektledare som tillsammans driver såväl produkt och projektledning i produktion. De delar metodik och förbättrings- och utvecklingsansvar med sina kollegor på det andra projektkontoret.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från kunden och vår sida är att du efter 12 månader blir direktanställd hos kunden.

ÖVRIG INFO:
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Omgående, alt enligt överenskommelse (med hänsyn till ev uppsägningstid)
  • Placering: Järfälla
  • Rekryteringsansvarig: Elin Dahlqvist
  • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 november 2024 (55 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?