Hoppa till innehåll
Meson AB logotyp

Senior Maskiningenjör

Sista ansökningsdag
13 november 2024 (57 dagar kvar)
Publiceringsdatum
15 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Senior Maskiningenjör till Meson i Laholm

Vill du vara med på en spännande tillväxtresa där din tekniska expertis verkligen gör skillnad? Meson i Laholm söker nu en senior maskiningenjör som vill vara med och driva förändring i en expansiv bransch.

Meson erbjuder ett spännande och varierande arbete i en global miljö där du får möjlighet att samarbeta med erfarna ingenjörer samtidigt som du är delaktig i flera intressanta utvecklingsprojekt. Du får en viktig roll och ett omväxlande arbete där du både tar egna initiativ och samverkar i nära samarbete med CTO och kollegorna i teamen teknik, inköp, sälj, kvalité och produktion samt med kunder och leverantörer. Meson har egen produktion i Laholm där du också stöttar i tekniska produktfrågor.  

Vad har Karl-Henrik, CTO, att säga om tjänsten?

"Här får du jobba i en mindre grupp men i en global kontext. Vi har möjligheten att direkt påverka hur saker görs i hela världen. Meson Group påminner väldigt mycket om ett familjeföretag, men som en del av Indutrade finns det stora resurser att kunna nyttja om det behövs. Som ett mindre bolag så är vi snabba och flexibla på att reagera på förändringar i hur omvärlden påverkar oss.

Vi är snabba på att ta till oss nya metoder och verktyg för att kunna skapa än bättre förutsättningar. Viktiga egenskaper för att trivas i denna tjänst är förmågan att hålla många bollar i luften samtidigt. En förståelse för uttrycket ”a sense of urgency” gör livet mycket enklare vid prioriteringar. Ett stort mått sunt förnuft är väldigt behjälpligt."

Dina arbetsuppgifter
Meson skapar innovativ och pålitlig teknologi inom flödeskontroll, vilket för den marina industrin framåt. Som senior maskiningenjör hos Meson har du en central roll i denna utveckling och bidrar aktivt till sjöfartens tekniska omställning . Du arbetar nära den tekniska chefen och det tekniska teamet för att utveckla produkter och lösningar. Som senior maskiningenjör är du involverad i allt från konstruktion, till analyser av ventiler, ventilsystem och flödessimulering. Du är även tekniskt stöd åt försäljningsorganisationen och kvalitetsfunktioner.

  • Leda och delta i produktutvecklingsprojekt
  • Översätta regulatoriska och tekniska krav till praktiska konstruktionslösningar och driva utvecklingen av nya produkter och system
  • Samarbeta med teknikteamet för att utveckla nya samt förbättra befintliga produkter
  • Teknisk beredning
  • Skapa och utveckla teknisk dokumentation och produktspecifikationer
  • Stötta Mesons säljteam med teknisk kunskap för att säkerställa den bästa lösningen och agerar länk mellan kund och tillverkare
  • Samarbeta med produktionsteamen för att säkerställa en effektiv tillverkningsprocess
  • RCA/Problemlösning av kvalitetsproblem tillsammans med kvalitetsteamet

Placering är på Mesons kontor i Laholm.  

Vad har Fredric Hemberg, applikationsingenjör, att säga om tjänsten och företaget?

"Jag har varit på Meson i drygt fyra år nu. Det som lockade med Meson Group var att det är ett växande företag som insett hur viktigt en väl fungerande teknikavdelning är, med en vilja och en plan att vidareutveckla denna. Det är ett stimulerande och varierande arbete, sällan är ena dagen den andra lik. En dag kan man spendera helt framför sin dator medan man dagen efter är mer ute i produktionen än på inne på kontoret.

Det märks att det är ett växande företag då det periodvis är högt tempo, men vi hjälps alla åt för att komma framåt. Överlag är det väldigt god stämning både inom teamet och inom hela företaget. Detta märks inte minst när det anordnas aktiviteter utanför arbetet, där det brukar vara god uppslutning. Att kollegor uppskattar att umgås även på sin fritid vittnar om god stämning inom företaget"

Din profil
För rollen som senior maskiningenjör söker vi dig som är ingenjör inom maskinteknik och som har lång erfarenhet av att arbeta med mekanisk konstruktion, flödessimulering och regulatoriska krav. Det är meriterande om du har erfarenhet från marin bransch och har arbetat med ventil- och rörsystem. 

Som person är du tekniskt kunnig, nyfiken och innovativ samt har en lösningsorienterad inställning. Du är ansvarstagande och driver ditt arbete framåt. För att lyckas bra i rollen tror vi att du är strukturerad, analytisk och har lätt för att samarbeta på alla nivåer. Du är öppen som person, och eftersom du har många olika kontaktytor, både internt och externt, är det viktigt att du trivs med och har lätt för att kommunicera samt bygga förtroende. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Christofer Dahlman, 0702-469300, och Linda Fristedt, 0790-997373, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Please accept marketing-cookies to watch this video.
Meson AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 november 2024 (57 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup