Hoppa till innehåll

Administratör / kommunikatör

Publiceringsdatum
09 maj 2024
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Stiftelsen IGDORE Sweden söker en administratör/kommunikatör för anställning på deltid (50%), för att stödja utvecklingen av vårt forskningsinstitut och utgöra en central del av vår forskningsstödjande verksamhet. Arbetet sker på distans, men ibland behöver du vara på plats i Göteborg.

Om oss

IGDORE Sweden är ett forskningsinstitut som drivs av Stiftelsen IGDORE Sweden. Stiftelsen har till ändamål att främja öppen och replikerbar vetenskap, stödja forskare, och motverka vetenskapliga oegentligheter.

IGDORE Sweden är den svenska avdelningen av det internationella nätverket Institute for Globally Distributed Open Research and Education (IGDORE) som grundades i Sverige 2016. Utöver att främja god vetenskaplig forskning syftar nätverket även till att underlätta för forskare att ha en god livskvalitet. Det gör vi bland annat genom att utgöra ett alternativ för forskare som önskar distansarbete eller en mer flexibel arbetstakt.

För att främja god vetenskap har vi specialiserat oss på öppen och replikerbar vetenskap. Våra forskare kommer från olika vetenskapliga discipliner men det som förenar dem är att de i hög grad tillämpar öppna forskningspraktiker och/eller har för avsikt att bredda sina färdigheter inom området. Våra medarbetare har bred och lång erfarenhet av öppen vetenskap och vi arbetar aktivt för att stödja våra forskare i övergången till öppnare praktiker.

Om dig

Du har en stark kommunikationsförmåga och kan självständigt planera, organisera och genomföra arbetet. Du är bosatt i Sverige och kan vid behov vara på plats i Göteborg.

Vidare har du:

  • slutfört en högskoleutbildning på minst kandidatnivå (eller har påvisbara motsvarande kunskaper, framförallt i forskningsmetod)
  • erfarenhet av innehållsskapande (text & bild), i synnerhet för hemsidor och sociala medier
  • flytande kunskaper i svenska och engelska och kan kommunicera väl (skriftligt och verbalt) på båda språken
  • intresse för IGDOREs målsättningar och aktiviteter, framförallt öppen vetenskap
  • intresse för att utvecklas och egna idéer om hur verksamheten kan förbättras

Arbetsuppgifter

Som vår enda administratör och kommunikatör behöver du kunna arbeta självständigt och proaktivt. Dina ansvarsområden kommer att utvecklas i takt med att du växer i rollen och får mer erfarenhet.

Arbetsuppgifterna kan bland annat innefatta:

Administration

  • på olika sätt stödja ledningsgruppen och samarbeta med vår redovisningsekonom (t. ex. skriva bidragsansökningar och årsredovisningar)
  • projektadministration
  • ansvara för digital och fysisk posthantering
  • grundläggande teknisk hantering av institutets e-postkonton och webbplatser (Wordpress)
  • hålla vår publikationsdatabas (Zenodo) uppdaterad

Kommunikation

  • skapa innehåll till – och ansvara för – institutets webbplatser, sociala medier, nyhetsbrev, och forum
  • organisera möten och events (främst online)
  • besvara och behandla inkommande e-post till våra allmänna adresser
  • behandla förfrågningar från forskare som vill ansluta sig till institutet
  • onboarding av nya forskare
  • översättning av skriftliga dokument (svenska och engelska)

Beroende på dina tidigare kunskaper och erfarenheter kan du även komma att utgöra ett rådgivande stöd för våra forskare kring extern forskningsfinansiering (t. ex. utveckling av forskningsansökningar) och fortbildning inom öppna och replikerbara forskningspraktiker.

Brinner du för rollen men uppfyller inte alla kriterierna? Då uppmuntrar vi dig att söka tjänsten ändå. Kanske är just du den vi söker, till denna roll eller någon annan i framtiden.

Ansökningsprocess

Ansök via e-post med ett personligt brev och ditt CV. Inkludera gärna länkar till väl valda professionella sidor eller profiler (t.ex. personlig hemsida, ORCiD, GitHub, Open Science Framework, Google Scholar).

Vi genomför intervjuer och arbetsprov i tre steg:

  1. Ett hälsningsmöte med två till fyra av våra styrelseledamöter. Här vill vi få en grundläggande förståelse för dig och dina kunskaper, och ge dig möjlighet att få en motsvarande förståelse för oss och vår verksamhet.
  2. Ett 1-2 timmars arbetsprov
  3. Samtal med föreståndaren, följt av kontraktskrivning.

Intervjuer sker löpande och tillsättning sker när vi hittar en lämplig kandidat, vilket kan ske innan ansökningstiden är slut.

Övrigt

Vi erbjuder frihet och flexibilitet eftersom vi själva värderar det högt, och vi tycker det är viktigt att ha en god balans mellan arbete och fritid. Vi älskar det vi gör och hoppas att du gör det också!

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. Lön enligt överenskommelse. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi undanber oss kontakt från bemanningsföretag samt försäljare av platsannonser.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
30 juni 2024 (41 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se