Hoppa till innehåll

Tech host till After School online

Publiceringsdatum
26 juli 2024
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vill du skapa samhällsförändring genom att introducera barn och unga till den magiska världen av programmering och digitalt skapande? Nu söker vi dig som vill stärka upp vårt After School program Online. I rollen som Tech Host skapar du förutsättningar för mötet mellan våra kursledare och deltagare. Du ser till att tekniken funkar och välkomnar ledare och deltagare in i mötet, samt säkerställer att deltagarna hittar till rätt breakout room på Zoom. Du följer upp deltagarnas närvaro och har kontakt med vårdnadshavare och ansvarig projektledare på kansliet. Jobbet passar dig som studerar på en teknisk utbildning och vill ha ett extrajobb vid sidan av dina studier. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Om Hello World!

Empowering Young Minds in Tech

Hello World! finns till för att stimulera intresset för STEM bland barn och unga. Genom att främja delaktighet inom digitalisering möter vi det växande behovet av talanger, kompetens och mångfald inom STEM. Samtidigt bidrar vi till barn och ungas inflytande i samhället. Hello World! genomför avgiftsfria kurser i programmering och digitalt skapande efter skoltid. Vi vänder oss till barn och unga i områden med socioekonomiska utmaningar.

Aktiviteterna leds av studenter, som vid sidan av studierna jobbar med att stimulera deltagarnas intresse och färdigheter inom STEM. Verksamheten finansieras genom partnerskap med företag och bedrivs utan vinstintresse.

Vem vi söker:

  • Ledarskapsförmåga: Du kan skapa trygghet och en positiv stämning i gruppen.
  • Kommunikativ: Du kommunicerar på ett tydligt sätt och lyhörd för att fånga upp behov och stötta kursledarna. Du är noden mellan deltagarna (och deras vårdnadshavare), ledarna och kansliet. Det är ett krav att du obehindrat kan skriva och tala svenska.
  • Problemlösning: Du kan snabbt hantera och lösa problem, både tekniska och praktiska.
  • Organiserad: Du håller strukturen under passen och säkerställer att allt flyter på smidigt.
  • Högskolestudent inom relevant område: Du har minst ett år kvar på studierna, tex ingejör eller datateknik.
  • Har grundläggande kunskaper i programmering (HTML/CSS, Python, Lua, m.m.).
  • Har tillgång till en dator och stabilt wifi.

Anställningen är en tillvidareanställning på ca 10 % (4 h/vecka). Större delen av arbetstiden är fölagd på på onsdagar, ca kl 17.00-20.00, hemifrån. Det kan eventuellt bli möjligt att utöka till två dagar i veckan slutet av 2024/början av 2025.



Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se