Hoppa till innehåll

Redovisningsekonom

Publiceringsdatum
06 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Arbetsbeskrivning

Vi på Ystad Energi förstärker vår ekonomiavdelning och rekryterar en redovisningsekonom.

Det går bra för Ystad Energi och det är tack vare våra medarbetare och kunder som väljer oss för att vi ger Ystad energi med våra trygga och miljövänliga produkter och tjänster.

Ystad Energi koncernen omsätter ca 260 Mkr per år och här arbetar ca 35 personer, koncernen består av fyra bolag Ystad Energi AB, Ystad Energi Elnät AB, Ystad Energihandel AB och Ystad Energi Service AB. Ystad Energi ägs av Ystads kommun.

Energibranschen är i ett spännande skede och spelar en nyckelroll i den stora omställning som pågår. Ystad Energi söker medarbetare som vill vara en del av en arbetsplats som sätter dig och ditt välmående i fokus tillsammans med alla våra fantastiska medarbetare. Vi behöver dig för att kunna möta framtidens behov av energi.

Med denna rekryteringen förstärker vi vår ekonomiavdelning och söker dig som har gedigen erfarenhet av redovisning och brinner för ekonomi. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat arbete med månadsbokslut/årsbokslut, löpande avstämningar, periodiseringar, anläggningstillgångar, lager, internfakturering, systemuppsättning/parametrar/master data, energiskatt, moms och intrastat. Vi ser att vi har flera områden som vi vill fortsätta att utveckla och därför kommer du även att vara delaktig och driva olika utvecklingsprojekt inom våra system och interna processer.

Som person har du ett starkt personligt driv, är självgående, analytisk och har både ett affärsmässigt och lösningsorienterat sätt att vara och tänka på. För att trivas hos oss tror vi att du är en öppen och positiv person som ser möjligheter. 

Arbetstid är dagtid 08.00-17.00 med flex. Övriga förmåner omfattas bla av ATF 63h/år, 25 dagar semester, friskvård 2ggr/veckan, kollektivavtal Energi, frukt och kaffe. I denna rekrytering samarbetar Ystad Energi med Randstad. Du ansöker på www.randstad.se innan den 2024-05-28. Vi gör löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Sofie Berg på sofie.berg@randstad.se eller 0729889508.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansvarsområden

● Månadsbokslut/årsbokslut

● Avstämningar

● Periodiseringar

● Anläggningstillgångar

● Pågående arbete

● Lager

● Internfakturering

● Systemuppsättning/parametrar/master data

● Energiskatt

● Moms

● Intrastat

● Utvecklingsprojekt system och interna processer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

● Gedigen erfarenhet av redovisning

● Erfarenhet och intresse för utveckling av processer och system

● Är kommunikativ och har god samarbetsförmåga

● Har förmåga och intresse av att självständigt driva redovisningsprojekt, förstår och implementerar förändringar och nyheter inom redovisning 


Det är meriterande om du har:

● Branscherfarenhet inom energi

● Erfarenhet av arbete i Unit4 Business World/ERP

Om företaget

Ystad Energi Service AB

Ystad Energi AB står för kompetens, säkerhet och samhällsbyggnad inom elnät, elförsäljning, fjärrvärmeförsörjning och öppet stadsnät. Ystad Energi koncernen omsätter ca 260 Mkr per år och här arbetar ca 35 personer, koncernen består av fyra bolag Ystad Energi AB, Ystad Energi Elnät AB, Ystad Energihandel AB och Ystad Energi Service AB. På bolagen arbetar vi med Elnätsverksamhet som överför 200 GWh, fjärrvärmeverksamhet levererar 140 GWh värme, Öppet Stadsnät med fiberanslutning samt Energihandel försäljning av elhandelsavtal. Ystad Energi ägs av Ystads kommun. https://www.ystad.se/ystadenergi/
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
28 maj 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se