Hoppa till innehåll
Gunnebo Industries, Växjö, Svenska försäljningsorganisationen logotyp

Teknisk säljare Småland, Östergötland, Kalmar

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Kito Crosby och Gunnebo Industrier
Till vår försäljningsorganisation med huvudkontor i Göteborg säker vi nu en självgående, prestigelös och tekniskt kunnig säljare. Teamet är allt för oss, så du behöver vara en utpräglad lagspelare som hugger i där det behövs. I Kito Crosby-gruppen ingår Crosby, Gunnebo Industrier, Kito, Erikkila, IP lyfthandskar, Straightpoint lastceller, BlokCams kamerasystem, McKissick block och linskivor m.fl.

Arbetsbeskrivning

Hos oss arbetar du med försäljning av tekniska lyftprodukter, har världens starkaste varumärken i portföljen och säkerhetstänket som genomsyrar hela Kito Crosby-gruppen i ryggen.

Som Teknisk säljare har man eget säljansvar i sitt distrikt. Vi vill att du skall ta dig an denna utmaning som om det vore ditt eget företag. Du ser då nöjet i att hitta och utveckla nya affärer, så väl som att upprätthålla och vårda de redan etablerade kundrelationerna. Du trivs med att vara där det händer, alltså hos våra kunder.

Dina kunder är ett högintressant tvärsnitt av Sveriges industrier samt återförsäljare av lyft- och industriprodukter. Ena dagen är du i ett renrum för att sedan besöka ett bygge eller en kranfirma. Nästa dag möten med inköpare eller säljare hos någon av våra återförsäljare följt av teknisk presentation hos en fordonstillverkare. Kort sagt en väldigt omväxlande roll med mycket frihet under ansvar.

Vi är 30 personer som tillsammans ansvarar för försäljningen av Kito Crosby-gruppens produkter i Sverige, och har huvudkontoret i Göteborg. Vi är en självstyrande enhet i den globala koncernen om totalt ca 4.000 anställda.

I rollen som teknisk säljare ingår:

Att aktivt arbeta med, samt utveckla framtida, kunder inom distriktet. Då vår kanal till marknaden är både genom direktförsäljning och via återförsäljare behöver du kunna balansera bägge dessa kanaler för att i slutändan nå högsta möjliga marknadsandel utan att tumma på säkerhet eller lönsamhet.

Att sätta strategi och taktik för distriktet och dina kunder för långsiktigt samarbete och kundnöjdhet.

Att tillsammans med övriga säljteamet utveckla vår försäljning till utvalda kunder och kundgrupper.

Att vara tillgänglig för teknisk såväl som produktrelaterad support till dina kunder och kollegor, både på plats hos dem och via telefon och digitala kanaler.

Du rapporterar till Försäljningschef Daniel Englund som är placerad i Göteborg, samt arbetar tillsammans med dina kollegor runt om i Sverige. Du kommer utgå från hemmakontor någonstans inom distriktet som omfattar Småland, Östergötland och Kalmar i dagsläget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint tekniskt kunnande, är kreativ och lösningsorienterad. Personliga egenskaper och tidigare erfarenhet är viktigare än akademiska meriter (även om det är ett plus). Tidigare erfarenhet av lyftbranschen är självklart positivt, men inte ett krav. Du behöver vara en skicklig användare av Office-programmen då både kalkyler och presentationer ingår i arbetet. Ett krav är att du har flytande språkkunskaper i svenska och mycket goda engelskakunskaper i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du brinner för teamet och kunden.

Du trivs lika bra i blåställ som skjorta/blus.

Det viktiga för dig är att helheten utvecklas, inte bara egen framgång.

Du är hjälpsam och lyfter dina kollegor och kunder.

Du är självgående men inte rädd för att be om hjälp.

Du är prestigelös, ödmjuk och nyfiken.

Du kan snabbt sätta dig in i tekniska situationer för att lösa kundens utmaningar.

Vad vi erbjuder

En spännande arbetsmiljö där ena dagen sällan är den andra lik. Hos oss arbetar vi tätt tillsammans med övrig verksamhet och nära kunden. Vi är ett globalt bolag som verkar lokalt och tillsammans gör vi lyftindustrin säkrare, mer effektiv och smartare.

Mer information

Anställningen är en tillsvidareanställning med provanställning på 6 mån. Urval och intervjuer hålls löpande så vänta inte med din ansökan.

Under semesterperioden kan det dröja innan du får återkoppling på din ansökan.

Har du några frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta:

Daniel Englund, Försäljningschef
daniel.englund@kitocrosby.com
Tel: 0703-41 50 40

Eller

Lisa Eriksson, t.f. HR-Chef:
lisa.eriksson@kitocrosby.com
Tel: 0470 75 75 47
Gunnebo Industries, Växjö, Svenska försäljningsorganisationen logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (41 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren