Hoppa till innehåll

Gruppchef Asset Portfolio

Publiceringsdatum
23 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se


Jobbeskrivning

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Är du en av våra framtida ledare?

Elnäten befinner sig mitt i energiomställningens centrum och är en möjliggörare för ett fossilfritt samhälle. Den kraftfulla elektrifiering som pågår inom industri- och transportsektor spås fördubbla energianvändningen i Sverige till 2045. För Vattenfalls svenska elnätsverksamhet, Vattenfall Eldistribution, innebär den stora efterfrågan en fördubbling av överförd energi redan 2030 vilket medför en kraftig utbyggnad av befintliga nät, anslutning av stora industrikunder, nya fossilfria produktionskällor och energilager, samt utvecklingen av nya förmågor såsom flexibilitet. Vi söker nu dig som vill ta dig an uppdraget att leda och vidareutveckla vår grupp Asset Portfolio inom enheten Asset Management.

Asset Portfolio ansvarar i huvudsak för vår långsiktiga taktiska anläggningsinvesteringsportfölj - med investeringar för att säkerställa leveranskvalitet, kapacitet och måluppfyllnad på elnätet. Gruppen ansvarar för prioritering och avrop av projekt till projektenheten, projekt som bland annat möjliggör våra befintliga och nya kunders elektrifiering.

Som Gruppchef Asset Portfolio ansvarar du över den långsiktiga investeringsportföljen tillsammans med dina tio medarbetare. Du rapporterar till Avdelningschefen för Asset Optimisation och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Övergripande ansvarsområden:

  • Leda och utveckla gruppen i enlighet med Vattenfalls ledarskapsprinciper: driva innovation, accelerera lärandet och koppla samman människor
  • Sätta tydliga mål, strategier och planer för gruppen samt säkerställa framdrift
  • Utveckla arbetssätt och rutiner i enlighet med standarden för tillgångsförvaltning ISO 55000 - där våra ledord är digitalisering och datadrivet beslutsfattande
  • Främja god samverkan mellan Asset Portfolio och övriga Vattenfall


Kravspecifikation

Vi vet att du kommer att utvecklas med oss men vi ser gärna att du redan har:

  • Erfarenhet inom elanläggningar, industri/produktionsverksamhet eller infrastruktur
  • Kunskap om anläggningstung verksamhet och arbete med investeringsplaner/portföljhantering
  • Om du har erfarenhet som chef/ledare ser vi det som ett plus men det är inget krav – det viktigaste är att du har rätt drivkraft och vill utvecklas som ledare!
  • Relevant akademisk examen
  • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift då rollen bland annat kräver framtagande av strategiska beslutsunderlag och presentationsunderlag

För att vara framgångsrik i rollen gillar du att bygga långsiktiga relationer och har en god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ och som ledare är du tydlig, lyhörd och ett tryggt stöd för dina medarbetare. Vi ser även att det är viktigt att du har en strategisk förmåga för att kunna utvärdera behov och prioritera insatser.


Ytterligare information

Vi erbjuder dig

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Som chef på Vattenfall Eldistribution motiveras du av att driva transformation genom att:

  • Engagera dina medarbetare att delta i utvecklingsarbete
  • Ansvara för att lyfta nya verksamhetsutvecklingsbehov
  • Ta ett tydligt sponsorskap inklusive ansvar för nyttorealisering för våra verksamhetsutvecklingsprojekt
  • Ansvara för mottagande och efterlevnad av nya arbetssätt

Ta nu chansen att forma och utveckla vårt elnät för en hållbar framtid. Med en inkluderande och inspirerande ledarroll, erbjuder vi dig en plattform för att utveckla verksamheten, bygga starka relationer och vara en del av något stort.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Lena Engstedt på tfn 070 210 99 82. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Angeliqa Haapanen på tfn 070 235 73 21.

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson (Ledarna), Anne-Marie Sjöbohm (Akademikerna), Asim Nokic (Unionen) och Ulf Tengman (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Placeringsort: Solna, Västerås eller Uppsala.

Välkommen med din ansökan senast 25 augusti 2024. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
25 augusti 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se