Hoppa till innehåll
Stadler Service Sweden AB logotyp

Technical Project Manager

Publiceringsdatum
14 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
Till vår verksamhet i Tillberga, Västerås söker vi nu en driven, analytisk och lösningsfokuserad Teknisk Projektledare (TPM). Har du erfarenhet av teknisk projektledning, vana av att leda team och intresserad av att utvecklas vidare? Kanske kan det här vara en tjänst för dig!

Den Tekniska Projektledaren är ytterst ansvarig för att projektet levererar överenskomna tekniska lösningar både till kund och internt. Rollen innebär att vara kontaktperson i tekniska frågor och koordinera samtliga tekniska interna och externa funktioner. Ansvaret innebär att säkerställa att leverans av fordon och/eller därmed förenliga leverabler, så som dokumentation, ritningar, kravuppfyllnad avseende tekniska krav och myndighetsgodkännande. I projektet är den tekniska och kommersiella projektledaren gemensamt ansvarig för projektets genomförande.

Vidare är du ytterst ansvarig för val av tekniska lösningar och teknisk utvärdering av leverantörer och säkerställer framdrift och att projekt- och leveransplaner hålls. Som TPM presenterar du projektstatus och KPIer på månatliga kontraktsuppföljningar med företagets ledning. Du planerar konstruktionsarbetet och resursbehovet löpande vilket exempelvis kan ske genom att fördela arbetsuppgifter i projektet för det tekniska omfånget. Vidare leder du konstruktionsgranskningar, testplanering, typtester och godkännande. Andra arbetsuppgifter som förekommer är:

  • Ingå i projektets ledningsgrupp och delta i beslut kring projektets framdrift.
  • Delaktig i att ta fram kostnadsunderlag för ändringsbegäran samt redogöra dessa för kunden.
  • Tillsammans med inköp/logistik se till att de tekniska uppgifterna i kontrakten efterlevs av leverantörerna.
  • Ansvara för produktionsunderlag så som ritningar, BOM-listor etc.
ÖNSKVÄRDA KVALIFIKATIONER & PERSONLIGA EGENSKAPER
  • Högskole- eller universitetsutbildning med teknisk inriktning.
  • Erfarenhet från tågbranschen eller tillverkande industri.
  • Flerårig erfarenhet av teknisk projektledning.
  • Erfarenhet från att leda team.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.
  • Erfarenhet av leveransprojektverksamhet.
  • God förhandlingsvana.
Som person har du lätt för att samarbeta, påverka och interagera med samtliga berörda på olika nivåer. Du är van att arbeta självständigt och fatta egna beslut och har goda kunskaper i Office paketet. Egenskaper som vi tror är fördelaktiga för rollen är att kunna arbeta noggrant, analytiskt och strukturerat. Vidare ser vi även att det är viktigt att du är drivande arbetar lösningsorienterat och är affärsmässigt medveten. Du är trygg i din administrativ förmåga samt har kunskap om affärssystem sedan tidigare.

VAD VI ERBJUDER
Vi erbjuder en viktig position i en dynamisk miljö med stor möjlighet att forma din roll där du både får lokala samt globala utvecklingsmöjligheter. Hos oss är du med och gör skillnad på vår utvecklingsresa mot en hållbar framtid. Du får jobba i ett expansivt globalt företag som har stort lokalt mandat i den nordiska järnvägsmarknaden och du kommer tillhöra en grupp av individer med olika bakgrund, kompetenser och infallsvinklar. Vi erbjuder konkurrenskraftiga anställningsvillkor och dessutom trevliga kollegor!
Stadler Service Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 september 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Stadler har byggt tåg i över 80 år. Med vår innovationskraft, flexibilitet och tillförlitlighet är vi idag en ledande tillverkare av järnvägsfordon. Cirka 13 000 anställda arbetar på flera produktions- och konstruktionsanläggningar och över 70 serviceställen i Europa, Nordamerika och Nordafrika. I Sverige utför Stadler Service underhåll, reparationer och moderniseringar av järnvägsfordon. Med schweizisk precision strävar vi efter att leverera högsta kvalitet till den svenska järnvägsindustrin. Över 350 medarbetare arbetar i våra välutrustade verkstäder i Tillberga, nära Västerås, Hagalund, Stockholm och Eskilstuna, som utgör basen för Stadler Service Sverige.