Hoppa till innehåll
Stadler Service Sweden AB logotyp

Kvalitetsingenjör

Publiceringsdatum
03 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Det här är en spännande möjlighet att bli del av ett dynamiskt företag i förändring som har som ambition att leverera högsta kvalitet till den nordiska järnvägsbranschen!

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som kvalitetsingenjör (Quality Assurance) är en av nyckelpositionerna i vår produktion som ingår i kvalitetsorganisationen där du med dina kollegor har övergripande ansvar att ta fram och realisera kontrollplan för det aktuella projektet. Det är en bred och fartfylld roll som erfordrar nära samarbete med kund och kollegor på de olika avdelningarna där tjänsteresor inrikes och utrikes förekommer.
Som kvalitetsingenjör arbetar du med att:

 • Ta fram kvalitetsplan till projekt och säkerställa implementeringen
 • Driva förbättringsarbeten i och kvalitetssäkra processer, rutiner och arbetssätt
 • Samarbeta med kunder gällande kvalitetsfrågor och förbättringar
 • Ansvara för att ta fram inspektions- och testplan och säkerställa att planen följs
 • Internrevisioner i projekten
 • Utbilda projektmedlemmar i kvalitetsfrågor och kompetensutveckla organisationen inom området.
 • Koordinera och leda de olika kundbesiktningarna som görs i projektet samt säkerställa att feedbacken snabbt och effektivt når tillbaka till berörd avdelning.
 • Du ser kontinuerligt till att datainsamling fortgår samt att den aktuella kvalitetsstatusen är visualiserad och väl synlig.
ÖNSKVÄRDA KVALIFIKATIONER & PERSONLIGA EGENSKAPER
 • Eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Flerårig erfarenhet av kvalitetsarbete, gärna inom tillverkande industri.
 • Kunskap om verktyg och metodiker kopplat till "Operations Excellence " i allmänhet och kvalitet i synnerhet.
 • Erfarenhet av att arbeta metodiskt utifrån LEAN-filosofin är meriterande.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Som person är du driven, strukturerad och ansvarstagande och trivs i en dynamisk miljö med många kontaktytor. Du är trygg i att kommunicera med både kund och kollegor på både svenska och engelska och har en stark administrativ förmåga. Vidare kräver rollen att du har förmågan att fatta snabba beslut som grundas på analys av fakta och att du är övertygad om att resultat nås genom att arbeta med din grupp och deras engagemang. Du bör drivas av problemlösning vilket gör att utmaningar och problem är någonting som du välkomnar. Erfarenhet och utbildning är högst relevant men din attityd, uthållighet och din passion för att arbeta med människor, häftiga produkter och kvalitet är avgörande.

Om du är en handlingskraftig och lösningsorienterad person som dessutom har lätt för att se helheten utan att missa de viktiga detaljerna tror vi att du kommer ett trivas mycket bra som vår nästa kvalitetsingenjör (Quality Assurance). Om du känner igen dig i beskrivningen ovan och är van att jobba i liknande miljö tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

VAD VI ERBJUDER
Vi erbjuder en viktig position i en dynamisk miljö med stor möjlighet att forma din roll där du både får lokala samt globala utvecklingsmöjligheter. Hos oss är du med och gör skillnad på vår utvecklingsresa mot en hållbar framtid. Du får jobba i ett expansivt globalt företag som har stort lokalt mandat i den nordiska järnvägsmarknaden och du kommer tillhöra en grupp av individer med olika bakgrund, kompetenser och infallsvinklar. Vi erbjuder konkurrenskraftiga anställningsvillkor och dessutom trevliga kollegor!

HAR DU FRÅGOR OM DEN AKTUELLA ROLLEN?
Kontakta:
Ivan Radulovic, Head of Operations
Mail: ivan.radulovic@stadlerrail.com
Telefon: 070 268 92 47

Alina Neuer, Quality Control Manager
Mail: alina.neuer@stadlerrail.com
Telefon: 073 637 47 25
Stadler Service Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (42 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Stadler har byggt tåg i över 80 år. Med vår innovationskraft, flexibilitet och tillförlitlighet är vi idag en ledande tillverkare av järnvägsfordon. Cirka 13 000 anställda arbetar på flera produktions- och konstruktionsanläggningar och över 70 serviceställen i Europa, Nordamerika och Nordafrika. I Sverige utför Stadler Service underhåll, reparationer och moderniseringar av järnvägsfordon. Med schweizisk precision strävar vi efter att leverera högsta kvalitet till den svenska järnvägsindustrin. Över 350 medarbetare arbetar i våra välutrustade verkstäder i Tillberga, nära Västerås, Hagalund, Stockholm och Eskilstuna, som utgör basen för Stadler Service Sverige.